Yalova Üniversitesi ile trafik sorunu konusundaki çalışmaların devam ettiğini anlatan Başkan Külcü, toplu taşıma ile ilgili teklif ve talepler beklendiğini anlattı. Gazi Caddesi ve İnönü Caddesi’ndeki sıkıntı ile ilgili ellerinde raporların bulunduğunu belirten Başkan Külcü, “Saat Kulesi kavşağı ile ilgili ne çare bulunursa bulunsun ana caddelerdeki trafik akışı rahatlatılmadığı sürece sıkıntı devam edecektir. Sorunun köklü çözümü için bölgedeki ekonomik ve trafik akışının alt üst edilmesi gerekir. 39 kavşakla ilgili çalışma yapıldı. Bazı kavşaklarda teknik sebeplerden dolayı çalışma yapıldı. Özdoğanlar Kavşağı bunlardan birisi. Araçlarını park eden çevre sakinleri hemen sıkıntılarını dile getirmeye başladı. Çalışmaların sebeplerini tek tek izah edeceğiz. Otopark ile ilgili iki çalışma yaptık. Çorum’un otopark sorunu yok ancak otopark yönetim problemi var. Radikal tedbirler almıyoruz. Alırsak ve tepkilere göğüs gerersek bu sorunlar ancak çözülür. Gazi ve İnönü caddelerinde 1 sıra park yapılıyor. İşi olan da ikinci sıraya park ediyor ve trafik tıkanıyor. Gazi ve İnönü Caddeleri ile ilgili vatandaşların görüşlerine başvuracağız. Bu bölgelerde otopark devam etsin ve sıkıntı devam etsin mi ya da Otoparkı kaldıralım mı diye soracağız. Aldığımız cevaba göre de uygulamaya geçeceğiz” dedi.

“BAĞ ALANLARINDA YAPILAŞMAYA İZİN VERMEM”
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bazı bölgelerdeki yapılaşma dilekçeleri ile ilgili yaptığı konuşmada, belediye başkanı olduğu sürece bağ alanlarına yapılaşmaya izin vermeyeceğini ifade etti.
Belediye olarak 125 bin ağaç diktiklerini ve Çorum’u yeşillendirme konusunda çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan Külcü, eşil alanları katlarla ziyan etmeyi düşünmüyoruz” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim