Trafik polisleri de araç sahiplerini bulamayınca araçları kendileri iterek bölgeden uzaklaştırdı. Çepni Mahallesi Aynalı Sokak'taki  bekar üniversiteli öğrencilerin kaldığı 5 katlı apartmanın bodrum katından dumanların çıktığını görenler durumu itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede sevk edilen itfaiye araçları sokak üzerinde özel araçların gelişi güzel park edilmesi nedeniyle yangın çıkan binaya ulaşmakta zorlandı.

Yangının çıktığı sokağa gelen trafik polisleri gelişi güzel park edilen araçların sürücülerini uzun süre aranırken, itfaiye erleri araçlarından inerek ellerindeki yangın tüpleri ile dumanların yükseldiği kata inerek müdahalede bulundu.

Yangının binanın kazan dairesine kaloriferi yakmak için bodrum katına istiflenen  odunların tutuşmasından çıktığı belirtildi. İtfaiye araçları ise park eden sürücülerin araçlarını polislerin iterek bölgeden uzaklaştırmasıyla yangına daha rahat müdahale edebildi.

İtfaiye ekiplerinin yangın çıkan binaya park edilen araçlar nedeniyle ulaşamaması bazı vatandaşlarında tepkisine neden oldu.  Olası büyük bir yangında itfaiyenin sokağa giremeyeceğini belirten bölgede bulunanlar, "Yangın daha büyüse ne olacaktı? Burada yaşayan insanların başına bir şey gelse hesabını kim verecekti?" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim