Çorum Toyota Plaza Şamlıoğlu’nda gerçekleştirilen festival kapsamında Toyota’nın C-HR Hybrid, Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid, Auris Hybrid, Auris TS Hybrid ve Prius modelleri sergilenerek, ziyaretçilere detaylı bilgiler aktarıldı.

Etkinliğe katılanlar, sunulan tüm modellerle test sürüşleri de gerçekleştirerek Hibrit teknolojisini daha yakından tanıma fırsatı buldular. Konuklara çeşitli ikramların da sunulduğu etkinlikte en çok ilgiyi ise robotlar çekti. Ayrıca Toyota quiz ekibi, müşterilere 5 soruluk yeni yarışmalar düzenleyerek çeşitli hediyeler verdi.

Toyota Plaza Şamlıoğlu Satış Müdürü Abdullah Çoban, bu yılki Hibrit Festivali’ni 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel kutladıklarını belirterek, bugün sona erecek Hibrit Festivali’ne tüm Çorumlular’ı davet etti.

Toyota’nın hibrit modellerinin büyük ilgi gördüğünü anlatan Çoban, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Hibrit motor, aracın fren hareketinden kazandığı enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor. Ayrıca uzun yolda seyir halindeyken ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde ya da eğimli inişlerde de yine elektrik üretimine devam eden bu sistem sağladığı yakıt ekonomisiyle dikkat çekiyor.

Şehir içi tüketiminde yüzde 60, uzun yolda ise yüzde 50’ye yakın elektrik kullanımıyla ciddi yakıt ekonomisi tasarrufu sağlayan teknolojimiz, egzos emisyon değerleriyle de çevreci bir yaklaşım sunuyor.

Günümüzde giderek önem kazanan emisyon değerleri açısından da Avrupa ile entegrasyonu sağlayacak hibrit teknolojisi, bandrol ücretlerine yansımasıyla birlikte hem ekonomik hemde çevreci yönüyle daha da önem kazanacak. Toyota, öncüsü olduğu bu teknolojinin Türkiye'de de çok daha bilinir olmasını sağlamak amacıyla 2017 ve 2018'i ‘Toyota Hibrit Yılı’ olarak ilan etmişti.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim