Torunlarımıza miras bırakabileceğimiz bu devasa meydanın gerçekleşmesi yolunda artık -deyimin tam anlamıyla- geriye sayım devam ediyor. Tekel binasından sonra, Özel İdare’nin de yıkımına başlandı. Geriye bir tek Sağlık Müdürlüğü kalıyor ki, Sağlık Müdürlüğü’nün taşınacağı Sağlık Kompleksi’nin inşaatı da hızlı bir tempoda sürdürülüyor.

Bu noktaya, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün, ÇORUM HABER’in önerisini önemseyip sahiplenmesi sayesinde geldik. Başkan Külcü, bu projeyi hayata geçirmek üzere, sabırla, adım adım yürüdü. Engelleri birer birer aşarak işi sona yaklaştırdı. Önceki gün de, Özel İdare binasının yıkımını törenle başlattı.

Bu noktada ÇORUM HABER’in isim konusundaki samimi önerisinin, Çorum’a yurt içinde ve dışında prestij kazandıracağını da, yine Başkan Külcü’nün dikkatlerine bir kez daha sunmak istiyoruz. Kadeş Barış Antlaşması, insanlık tarihinin ilk yazılı barış antlaşması olması bakımından dünya çapında bir “değer”, hatta bir “marka”. Üniversitesine son derece isabetli bir biçimde “Hitit” adını koyan Çorum, sahibi olduğu “Kadeş” markasını da bu büyük meydanla dünyaya sunmalıdır.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim