Olay, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Kargı İlçesi'ne bağlı Pelitcik Köyü yakınlarında bulunan ormanlık alanda meydana geldi. Hayvan otlatan çobanlar yerde yatan iki ceset görünce jandarmayı arayıp ihbarda bulunuldu. Yapılan incelemede biri kadın, diğeri erkek iki kişinin el ve ayakları bağlandıktan sonra tabancayla vurularak öldürüldüğü tespit edildi.
Öldürülerek ormanlık alana bırakılan cesetlerin 20 yaşındaki Murat Yılmaz ve 25 yaşındaki Özlem Aydın'e ait olduğu belirlendi.
Jandarma ve polis ekipleri ortaklaşa yaptıkları araştırmada, 24 yaşındaki Süleyman A., ile birlikte, Kardeşi Sedat A. eşinin kardeşi Turan A., ve Alpay K.,tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Dört kişi ’Töre Saiki le tasarlayarak öldürme” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle haklarında dava açıldı. Çorum 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan zanlılardan Öldürülen Özlem Aydın’ın eşi Süleyman A., daha önceki ifadesinde eşini kendisinin öldürdüğünü itiraf ederken, karar duruşmasında suçu Sedat A., üstlenerek iki kişiyi kendisinin öldürdüğünü söyledi. Süleyman A., “Özlem eşini terk edip gitti. O insanla onları el ele görünce cinnet geçirdim” dedi.
Diğer tutuklu sanıklar suçlamaları kabul etmezken, suçsuz olduklarını cinayetin işlendiğinde olay yerinde olmadıklarını belirttiler. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Deniz D’nin tahliyesine karar verirken, Süleyman A ., 46 yıl, 18 ay hapis, Turan A’ ve Sedat A, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ,10’ar yıl hapis, Alper K ve Deniz D’ye de “İşlenilen suçu bildirmeme” suçu işledikleri gerekçesiyle 10’ar ay hapis cezası verildi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim