Çorum’un dış ticaret potansiyelini ve yerel firmaların uluslararası pazarda rekabet gücünün artırılmasının desteklenmesini kendisine hedef olarak belirleyen Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu kapsamda hayata geçirdiği ve Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen “Kümelenme” Projesi’nin devamı niteliğindeki Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi’nde un sanayicilerinin ardından toprak sanayiciler de dış geziye çıktı.
Çorum’un lokomotif sektörlerden olan toprak sanayi sektörü için de uygulamaya konulan UR-GE Projesi kapsamında Çorum’daki toprak sanayicileri, İspanya’ya giderek incelemelerde bulundu. 22 kişiden oluşan heyet İspanya’da ilk olarak Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliği ile Ticaret Ateşeliği’ni ziyaret ederek, ülkenin ekonomik yapısı ve toprak sanayi sektörünün potansiyeli hakkında bilgi aldı. Ziyarette ayrıca, ilimizin toprak sanayi sektörü hakkında Büyükelçilik yetkililerine bilgiler verildi.
Çorum toprak sanayi sektörünün uluslararası standartlarda üretim yapmasını sağlamak ve toprak sanayinin teknolojik imkanlardan daha fazla yararlanmalarına yardımcı olmak amacıyla Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen UR-GE Projesi uyarınca yapılan gezinin devamında Toledo ve Valensiya bölgelerinde bulunan beş otomatik kiremit,tuğla fabrikası ve sektöre yönelik makineler üreten makine üretim tesisi ziyaret edildi. Ayrıca Valesiya’da düzenlenen Avrupa’nın en önemli seramik fuarlarından olan CEVİSAMA 2015 ziyaret edilerek çeşitli firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ilimizin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak, dolayısıyla dış ticaret potansiyelini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen UR-GE Projesi’nin başarıyla uygulanmaya devam ettiğini ifade etti.
Firmaların projeye yoğun ilgi gösterdiğini belirten Başaranhıncal, “Bilindiği gibi toprak sanayi sektöründeki firmalarımız, Blok Tuğla markası altında birleşerek, önemli bir birlikteliğe imza atmışlardır. Bunun yanı sıra UR-GE Projesi’nin de sektörde uygulanmaya başlamasıyla sektördeki işletmelerimiz hem daha fazla birlikte hareket edebilme yetisi kazanmakta, hem de vizyonlarını küresel bazda geliştirebilmektedirler” diye konuştu.
Toprak sanayi konusunda ilimizin önemli üretim merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başaranhıncal, “Sektörlerimizde yapılan ya da yapılacak olan bu tür güç birlikleri, hem firmalarımızı, hem de ilimizi uluslararası pazarlarda daha rekabetçi kılacaktır” dedi.






Editör: TE Bilisim