Hitit Üniversitesi'nin kurulmasındaki gayret ve katkılarından dolayı 22. Dönem Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu’ya teşekkür eden Rektör Alkan; bugün itibariyle 16 bine ulaşan öğrencisi, bine yakın personeli ve 180 bölüm/programı ile her geçen gün yıldızı parlayan Hitit Üniversitesi'nin, gelmiş olduğu bu noktanın mimarlarından birisi olan Ali Yüksel Kavuştu’ya teşekkür etti.
Üniversitenin gerçekleştirmiş olduğu başarılı çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Çorum eski Milletvekili Kavuştu da elde edilen başarı tablosundan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Prof. Dr. Alkan’a çalışmalarında başarılar diledi.
Ziyaret sonrası Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Milletvekili Ceylan, Çorum eski Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Toprak Analiz Laboratuvarı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Hitit Üniversitesi'nin başta Çorum olmak üzere tüm bölgeye katma değer sağlayacak projelere imza attığını ifade eden Milletvekili Ceylan, Ziraat Mühendisi olması hasebiyle de laboratuvarda gerçekleştirilen çalışmaları yakından inceleyerek HÜBTUAM Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş’tan bilgiler aldı.
Çorum çiftçisi için faaliyet gösteren laboratuvarda bu zamana kadar çevre illere analiz için gönderilen numunelerin artık Hitit bünyesindeki laboratuvarda yapılmasının mutluluk verici olduğunu belirten Ceylan, HÜBTUAM’da bulunan diğer cihazlarla da birçok dalda Ar-Ge çalışmalarına, fen ve mühendislik bilimlerine, tıp, diş ve veteriner hekimliğine hizmet verilebildiğini belirterek teknoloji, üniversite, sanayi ve kalkınma arasındaki bağlantılara dikkat çekerek HÜBTUAM’da yapılacak çalışmaların büyük önem arz ettiğini vurguladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim