Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Cuma Aykaç ve Başkan Yardımcıları Kürşat Abid Ahıskalı, Mümin Aslan ve Fazlı Koçak, geçtiğimiz günlerde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atanan Arslan’ı dün ziyaret ederek, “hayırlı olsun” dileğinde bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ömer Arslan ise Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Aykaç ve beraberindekilere teşekkür etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, toplumun tüm katmanlarının kültür ve turizm alanlarında bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek, Bunun için sivil toplum kuruluşlarının desteğine ihtiyacımız olacak.” dedi.

Öncelikle öğrencilere yönelik okullarda çeşitli kültürel etkinlikler yapmayı plânladıklarını söyleyen Ömer Arslan, konjonktürel dalgalanmalardan etkilenen bir sektör olan turizm alanında ise uzun soluklu, sabırlı ve herkesin katkı sunabileceği bir stratejik plânlamaya gereksinim duyulduğunu vurguladı.

Dünyada ve Türkiye’de yaşanan genel konjonktür doğrultusunda bir küçülme yaşandığını anımsatan Arslan “Ne yazık ki bu küçülmeden ilimiz Çorum da payını alıyor. Maalesef turizm alanında rakamlar şehrimiz için güzel şeyler söylemiyor. Bunun düzeltilmesi için hiç kimsenin elinde sihirli bir değnek yok. Yapılacak öncelikli iş, toplumun tüm katmanlarını bu konuda bilinçlendirerek, sivil toplum kuruluşlarının desteklerini de alarak içi doldurulmuş projeler ortaya koymak olacaktır. Biz de elimizden geldiğince bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şekline konuştu.

(Recep SERBES)    

Editör: TE Bilisim