Toplantıya EMEP İl Başkanı Cafer Gökmen, Milletvekili Adayları Şeref Karataş, Meliha Üşüdür, Ümit Küçükbayatlı ve Hasibe Beyaz ile partililer katıldı.
Milletvekili adayları adına bir konuşma yapan HDP 1. Sıra Milletvekili Adayı Şeref Karataş, HDP'ye yönelik saldırı ve sindirme politikalarını eleştirdi. Karataş, “Tüm bu saldırı ve savaş politikalarına, tek adamlık heveslerine karşı barış, özgürlük, eşitlik ve adaletten yana tavır alanlar, halklarımızın haklı taleplerinin siyasetini yapanlar olarak sesimizi daha gür çıkararak mücadelemizi sürdüreceğiz. Şimdi bize düşen görev, içinde yaşadığımız bu karanlık günlerin tüm baskı ve zulmüne rağmen yitirdiğimiz yoldaşlarımıza verdiğimiz barış sözünün gereğini yapmaktır” diye konuştu.

“KİRLİ POLİTİKA YAPILIYOR”
Katliamda hayatını kaybedenlerin anısı önünde saygıyla eğildiklerini belirterek demokrasi için sandığı işaret edenlerin sandıkta kaybedince 90’ları aşan bir savaş politikasıyla saldırına başladığını ve adeta iktidarı kaybetmelerinin faturasının halka çıkarıldığını anlatan Karataş, “Toplumsal bölünme ve kutuplaşmayı her geçen gün daha fazla derinleştirmektedirler. Cumhurbaşkanı ve AKP iktidarı Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir kutuplaşmaya ve toplumsal ayrışmaya yol açtı ve açmaya da devam ediyor. Her geçen dakika ülkeyi iç savaşa götüren bu politikaları izlemekten çekinmiyorlar. Bir bütün olarak bizlere yönelen bu saldırılar, partimiz şahsında tüm Türkiye halklarını sindirme, demokrasiyi işlevsiz kılma amacı taşımaktadır” diye konuştu.

“HESAP SORACAĞIZ”
Tüm saldırı ve savaş politikalarına, tek adam heveslerine karşı barış, özgürlük, eşitlik ve adaletten yana tavır alarak mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Karataş; “Şimdi bize düşen görev, içinde yaşadığımız bu karanlık günlerin tüm baskı ve zulmüne rağmen yitirdiğimiz yoldaşlarımıza verdiğimiz barış sözünün gereğini yapmaktır. Yapacağız. Ankara katliamının acısı henüz çok taze… Affetmiyoruz, unutmuyoruz ve hesap soracağız. Evet hala katliamın etkisindeyiz. Acımızın tarifi yok. Mitinglerimizi, müzikli-eğlenceli seçim etkinliklerimizi iptal ettik. Bizlere yönelik bu topyekûn saldırı konseptine karşı, topyekûn seferberlik ruhuyla aralıksız çalışmaya devam edeceğiz. Meydanları kan gölüne çevirenlere, darbe heveslilerine, diktatörlük meraklılarına karşı en güzel cevabı halkımız sandıkta verecektir. 1 Kasımda saray darmadağın olacak, diktatör gidecek, demokrasi gelecek” dedi.
Öte yandan HDP İl, İlçe yöneticileri ve milletvekili adayları ile partililer dün de Hacı Bektaş Veli Parkı önünde toplanarak vatandaşlara bildiri dağıttılar.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim