Toplamda 65 yeni otobüs alımı ve buna istinaden yeni personel istihdam edilecek olması nedeniyle 55 milyon liralık ek bütçe oluşturulmasına ve Türkiye sınırları içerisinde faaliyet gösteren herhangi bir bankadan 50 milyon liralık kredi kullanımı için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye yetki verilmesine ilişkin gündem maddeleri görüşüldü.

Şuanda halk otobüsü işletmesinin 10 yıldır bu işi yaptığını belirten Külcü, “Bu zaman içerisinde kamuoyuna birçok olumsuz örnek yaşandı. Her şeye rağmen mümkün olabildiğince disipline ederek özel işletme aracılığıyla bu işin yapılmasını uygun gördük. Her gün 35 bin civarında insanın direkt muhatap olduğu bir hizmet anlayışından bahsediyoruz. Geçmiş 10 yılda yaşanan sorunlardan hareketle, o sorunları minimize ederek nasıl yolumuza devam edebiliriz düşüncesiyle yeni bir ihale şartnamesi oluşturduk. Bunu da kamuoyuna açıkladık. Ancak söz konusu şirketin 136 ortağı ve 136 patronu var. Profesyonelleşin, kurumsallaşın diye tavsiyede bulunmamamıza rağmen bu konuda yeterince yol alınamadı. Bu durum bizi kaygılandırdı. Biz de ihaleyi yasal süresi içerisinde iptal ettik. Bizim kaybedecek zamanımız yok. Ek bütçe yapmamız lazımdı. Burada bir başlangıç yapma niyetindeyiz. Şehrimiz için inşallah hayırlı-uğurlu olur” diye konuştu.

CHP Belediye Meclisi Üyesi Necdet Biçer ise, hali hazırdaki otobüs şoförlerinin mağdur edilmemesini isteyerek, yeni dönemde de otobüslerin bu şoförler tarafından kullanılması gerektiğini söyledi.

Çorum Belediyesi’nin 55 milyon liralık ek bütçe ve 50 milyon liralık kredi kullanma için Külcü’ye yetki verilmesine dair gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim