Toplantıda şehir içi otobüs hatlarının 10 yıla kadar kiraya verilmesi konusunda yetki verilirken, yapılan açıklamada toplu taşıma sistemine eksi bakiye uygulamasının da getirileceği dile getirildi.

Yapılacak düzenleme ile ilgili bilgi veren Başkan Külcü, toplu taşımadaki yetersiz bakiye sorunu nedeniyle tartışmaların da yaşanabildiğini kaydederek, yapılacak çalışma ile toplu taşıma sisteminde eksi bakiye uygulamasına geçileceğini ve bu sistemde iki kere eksi bakiyeyi kullanan kişinin yükleme yapmadığı sürece toplu taşımayı kesinlikle kullanamayacağını anlattı.

Başkan Külcü, “Bakiye yetersizliği konusu bizlere ulaşan sorunlar arasında. Yapılan düzenleme ile eksi bakiye uygulamasına geçeceğiz tabi bunu biz de yazılımla yapabiliriz, ihaleye girecek toplu taşımacılar da yapabilir. Sisteme göre evine giderken kartında bakiye olmadığını gören bir vatandaşımız kartını ikinci bir kez işe gelirken eksi bakiye olarak kullanabilecek yani iki kez eksi bakiye kullanabilecek. Vatandaşlarımız bu iki kullanımın dışında tekrardan toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Yükleme yaptığında ise kredi olarak kullandığı bu eksi bakiyeler yüklemelerinden düşecek” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim