Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan ancak daha sonra iptal edilen toplu taşıma ihalesi yapıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nun başkanlığında saat 14.30’da gerçekleştirilen ihaleye Çorum’un toplu taşıma ulaşımını üstlenen Ulaş A.Ş. firması dışında katılan başka bir firma olmadı.

İhale öncesinde kısa bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Çorum’da şehir içi ulaşımın yıllardır özel sektör aracılığıyla yapıldığını belirterek, “Ne yazık ki bazı sıkıntılar olabiliyor. Bu sorun ve sıkıntıları ne kadar azaltabilirsek belediyemiz ve Çorum için o kadar iyi olur. 10 yıl önceki şartname ile bugünkü şartname arasında da farklılıklar olabilir. İhaleyi alan firma en güzel hizmeti vereceğini bu şartnameyle kabul etmiştir. Biz de bunun takipçisi olacağız. Ceza gerekiyorsa ceza, mükâfat gerekiyorsa mükâfatlandıracağız” dedi.

Aylık kira bedeli KDV hariç 118.750 lira olarak gerçekleştirilen ihalede Ulaş A.Ş., bin lira arttırarak 119 bin 750 liralık teklif verdi.

İhalenin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Yabacıoğlu, en geç 15 gün içerisinde onaylanarak yürürlüğe gireceğini söyledi.

Şartnameye göre ihale, 31 adet otobüs hattının (50 adet en az 12 metre sıfır, 15 adet maksimum 7 yaşında en az 9 metre olmak üzere toplam) 65 adet araçla, 07.07.2018 ile 06.07.2028 tarihleri arasında 10 yıllık süreyi kapsayacak.

Hatırlanacağı üzere ihale daha önce yapılmış ve katılan tek firma Ulaş A.Ş ihaleyi kazanmıştı. Ancak daha sonra ise ihale iptal edilmişti.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim