CHP Çorum Belediye Meclisi Üyesi Nazik Bulut, Çorum halkının toplu taşıma araçlarından şikayetçi olduğunu belirterek, “Çorum’un birçok ilçesine bile 1 saatte gidebildiğimizi düşünürsek, şehir içerisinde ulaşımın saatler sürmesi vatandaşlara eziyet midir, hizmet midir? Bazı noktalara kapalı, ısıtmalı akıllı duraklar konulurken diğer bölgelere neden aynı hizmet verilmemektedir?” diye sordu.
Belediye Meclisi toplantısında CHP grubu adına söz alarak gündem dışı bir konuşma yapan Nazik Bulut, bazı cadde ve sokaklara yol bölme çalışması adı altında yeni beton refüjler eklendiğini, bunun da o sokakta çeşitli konularda faaliyet gösteren esnafı zor durumda bıraktığını ifade ederek, “Bu refüjlerin konulmasındaki amaç trafiği rahatlatmak mı, yoksa trafiği tıkamak mıdır?” sorusunu yöneltti.
Nazik Bulut, konuşmasında şu konulara değindi:
“TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI HİZMET Mİ, EZİYET Mİ?”
“Hepimizin bildiği gibi havalar soğudu. Önümüz kış. Tam da toplu taşımaya en çok ihtiyaç duyulan bir döneme giriyoruz. Çorum’un hemen hemen bütün mahallelerinden toplu taşımayla ilgili şikayetler gelmekte, halkımızın ulaşım hizmetlerinden memnun olmadığını görmekteyiz. Her geçen gün artan nüfus, Arap saçına dönen trafik problemi, kamu kurumları ve yerleşim yerlerinin giderek şehir merkezinden uzaklaşmasıyla beraber toplu taşıma araçlarındaki seyahat süreleri uzamaktadır. Covid - 19 vakalarının en çok görüldüğü 10 ilden birisiyiz. Covid - 19 belirtisi gösteren ve test vermeye giden vatandaşlarımız toplu taşımayı kullandıklarında hastaneye en iyi ihtimalle 1 saat içerisinde ulaşmaktadırlar. 1 saat boyunca otobüste yolculuk yapan 40-50 kişiyi riske atmaktadırlar. Çorum’un bir çok ilçesine bile 1 saatte gidebildiğimizi düşünürsek, şehir içerisinde ulaşımın saatler sürmesi vatandaşlara eziyet midir, hizmet midir? Bazı noktalara kapalı, ısıtmalı akıllı duraklar konulurken diğer bölgelere neden aynı hizmet verilmemektedir?”
“BEKLEME SÜRESİ KISALTILMALIDIR”
“Bazı bölgelerde yolcu sayısının azlığı gerekçe gösterilerek otobüs hatları başka güzergahlara aktarılmaktadır. İster binsin, ister binmesin siz Çorum’un en ücra köşesinde yaşayan vatandaşa bu hizmeti götürmek zorundasınız. Siz kâr amacı güden bir ticari işletme değilsiniz. Bu bölgenin yolcusu az, bu bölgenin yolcusu çok diyemezsiniz. Sizin asli görevlerinizden bir tanesi de her yurttaşın ulaşım hizmetlerinden eşit şekilde faydalanmasını sağlamaktır. Kale Mahallesinden belediyenin şikayet hattına gelen ulaşımla ilgili mesajlara dönülmediği, herhangi bir çözüm üretilmediği, otobüs hatlarının yetersizliği, yine Bahçelievler Mahallesinde bulunan eski devlet hastanesinden kalkan otobüslerin ulaşım sürelerinin uzunluğu konusunda halkımızdan çok ciddi şikayetler almaktayız. Farklı farklı mahallelerimizden gelen taleplerin de dikkate alınarak gerekli görülen noktalarda yeniden ulaşım planlamasının yapılmasını önemsiyoruz.
Gerek duraklarda geçen bekleme sürelerinin, gerekse toplu taşıma araçları içerisinde geçen sürelerin kısaltılması için belediyemizin bir çalışması var mıdır yok mudur meclisimizi ve halkımızı bilgilendirmesini talep ediyoruz.”
“BETON REFÜJLER ESNAFI ZOR DURUMDA BIRAKIYOR”
“Belediyemiz bazı cadde ve sokaklarda yol ve kaldırımların bakım ve onarımını, gerek gördüğü bazı noktalarda ise yol bölme çalışmaları yapmaktadır. 
Keşke bu çalışmaları pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı, okulların kapalı olduğu ve trafik yoğunluğunun en az olduğu dönemde planlayıp yapsaydınız.
Ne için yapıldığını bilmediğimiz yaya geçitleri açılmakta, yaya geçitleri kapatılmaktadır.
Yine bazı cadde ve sokaklara yol bölme çalışması adı altında yeni beton refüjler eklenmekte, bu da o sokakta çeşitli konularda faaliyet gösteren esnafı zor durumda bırakmaktadır.
Bu refüjlerin konulmasındaki amaç trafiği rahatlatmak mı, yoksa trafiği tıkamak mıdır?
Kulaksız Sokakta plastik dubaları kaldırdınız, beton refüj uygulaması yaptınız. Esnafı mağdur ettiniz. Esnaf dükkanına gelen malları indiremez hale geldi, mağdur oldu. 
Siz bunları yaparken o caddedeki o sokaktaki esnafın görüşünü alıyor musunuz? Adalet, liyakat, istişare diyorsunuz ya sayın başkan, istişare bunun neresinde?” (Taner ŞİMŞEK)
 

Editör: TE Bilisim