Çorum Valiliği tarafından yapılan duyuruda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınırlarımız içinde veya dışında güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla ülke güvenliğine tehdit oluşturan ve Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde bulunan PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek üzere 20 Ocak 2018 günü saat 17.00’de “Zeytindalı Harekatı” başlatıldığı hatırlatıldı.

Zeytindalı Harekatı kapsamında Çorum’da 21 Ocak ile 19 Şubat tarihleri arasında 30 gün süre ile toplantı, yürüyüş, gösteri, eylem ve miting gibi etkinliklerin izne bağlandığı dile getirildi.

Buna göre yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi. “Zeytindalı Harekatı kapsamında terör örgütlerinin planlarının ve terör olaylarının bertaraf edilmesi amacıyla tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun (OHAL) 11' inci maddesi (m) bendi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17' inci maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi hükümleri gereğince;

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, her türlü protesto eylemi, oturma eylemi, miting, basın açıklamaları, yürüyüş, çadır kurma, stant açma, imza kampanyası ve bildiri dağıtma vb. etkinliklerin Çorum il merkezi ve ilçelerinde 21.01.2018 tarihi ile 19.02.2018 tarihi de dâhil olmak üzere 30 (otuz) gün süre ile Valiliğimizin 21.01.2018 tarihli kararı ile İZNE bağlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim