Topgül, CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği bir basın toplantısı ile aday adaylığını açıkladı. Kabalalık bir ortamda gerçekleştirilen basın toplantısına CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Kadın Kolları Başkanı Melda Özüdoğru, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, eski milletvekili Feridun Ayvazoğlu, eski il başkanları Gazi Özkubat ve Şengül Genç, mahalle muhtarları, köy derneklerinin başkanları ile çok sayıda partili katıldı.
“Vekil Saim” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Topgül, “Bırakın aday olmayı CHP’ye olmanın bile fedakârlık istediği bir dönemde 9 milletvekili aday adayı arkadaşım var. Böylesine büyük bir cesaret gösterip aday oldukları için kendilerini yürekten kutluyorum. Yolları açık olsun” diyerek, diğer aday adaylarına başarılar diledi.
Saim Topgül, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“AKP’liler sürekli “CHP kongrelerini salonlarda yapıyor” diyor. Göreceksiniz, iddialı konuşuyorum, Saim Topgül’ün milletvekili olduğu dönemde kongrelerimizi stadyumlarda yapacağız.
12 yıldır ne kadar yolsuzluk yapıldığını, hukuksuzluk yapıldığını görüyoruz. Devletin bütün kurumlarını korku imparatorluğu ile paramparça ettiler. Memleketin ne hale geldiğini hep birlikte görüyoruz.
CHP’nin iktidar olması adına, 4 milletvekilliği için hep birlikte, kol kola çalışacağız. 2 milletvekili demiyorum, 4 milletvekilinin de partimize kazandırılması iddiasıyla bu yola çıktım. Partinin sırtından geçinenlerden değil, partinin sırtımdan geçindiği Saim Topgül olarak yoluma devam edeceğim.
Çorum halkı artık kararını verdi. 7 Haziran’da bu iktidara güle güle diyeceğiz. Bunun için çok çalışacağız. Gece demeden, gündüz demeden, gitmedik köy bırakmadan bu işi zaferle noktalayacağız. Gerekirse evimize bile gitmeyeceğiz, sokakta arabalarımızda yatacağız ve CHP’nin iktidara gelmesi için her türlü fedakârlığa katlanacağız.
Partimizin hem genelde hem de yerelde iktidar olması için çalışacağız. Muharrem İnce, seçimlerde bakanlarına, başbakanlarına, cumhurbaşkanlarına rağmen Yalova’yı CHP’ye kazandırdı. “Battaniyemi aldım, Yalova sokaklarındayım” dedi ve büyük bir başarı elde etti. Ben de 2019 yerel seçimlerinde Çorum Belediyesi’ni ve diğer ilçeleri partimize kazandıracağım. Çorum’un 2. Muharrem İnce’si olacağım. Çorum’u 2’nci Yalova yapacağım. Buradan AKP’yi, milletvekillerine ve onların arkasındaki devlet desteğine meydan okuyorum.
29 Mart’taki ön seçimde şahsıma destek verilmesi halinde Ankara’da tüm Çorumluların sesi, nefesi olacağım. Önemli olan TBMM’ye gelenlerle birer kare fotoğraf çektirmek değil, önemli olan gelen misafirlerin sorunlarının çözülmesidir.”
Konuşmasının ardından annesi Fadime Topgül’ün elini öperek duasını alan Saim Topgül, daha sonra Cengiz Topel Caddesi’ndeki seçim bürosuna geçti. Yaklaşık bin kişilik bir gruba seslenen Topgül, 7 Haziran’a kadar sıkılmadık el, çalınmadık kapı, girilmedik sokak ve köy bırakmayacaklarını söyledi.




(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim