TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Karaca, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'den Çorum milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

AYHAN KARACA KİMDİR?
Ayhan Karaca, 21 Ocak 1969 tarihinde Ankara’da doğdu. Çorum Uğurludağ nüfusuna kayıtlı olan Ayhan Karaca ’nın babası yine Çorum Uğurludağ annesi ise Çorum Sungurluludur.
1994 yılında Erciyes Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümünden mezun oldu. Yücel Mali Müşavirlik’te Stajyer Mali Müşavir, Karaca Mob. İnş. İth. İhr. Ltd. Şti.’nde Genel Müdür olarak görev yaptıktan sonra, T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda 2004-2007 yılları arasında Uzman, 2007-2008 yılları arasında Şube Müdürü olarak görev yaptı. Halen T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda Finansman Dairesi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayhan Karaca aynı zamanda 2008’den bu yana GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’de yönetim kurulu üyesidir.
Siyasi hayatına Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Altındağ İlçe Başkanlığı Kurucu İlçe Başkan Yardımcısı (yerel yönetimler ve daha sonra seçim işlerinden sorumlu) olarak başlayan Karaca 14 Eylül 2004 tarihine kadar görev yaptı. 03 Kasım 2002 genel seçimleri ve 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Seçim Koordinasyonu Merkezi Başkanlığı yaptı. İyi derecede İngilizce bilen Karaca, evli ve üç çocuk babasıdır.
Editör: TE Bilisim