İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Çıplak, Osmancık Dil Edebiyat Derneği Başkanı Kazım Sekili ve eğitimci Aydın Derin ile birlikte Prof. Bahri Savcı kütüphanesini ziyaret eden Tökel’e kütüphaneyi oluşturan emekli öğretim üyesi Osman Savcı ve eğitimci yazar Salim Savcı eşlik ettiler.
Merhum Prof. Dr. Bahri Savcı anısına yeğeni Osman Savcı tarafından Çampınar Köyü’nde oluşturulan kütüphanede sekiz bine yakın kitap bulunuyor. Prof Dr. Bahri Savcı Kütüphanesi bünyesinde kitaplarla birlikte çocuklar için oyun ve spor alanlarının da oluşturulmaya başlandığı, mini bir oyuncak müzesinin de yer aldığı biliniyor. Köy çocuklarına internet imkanının da sunulduğu kütüphaneden aynı zamanda halkın da yararlanması için gerekli tedbirler alınmış.
Osmancık İlçe Milli Eğitim müdürü Mahmut Tökel ziyaret esnasında yaptığı açıklama da Kitap hayattır. Okuma ihtiyacı bir barut gibidir. Bir defa tutuşunca bir daha sönmez. Sizleri tebrik ediyorum. İnsanlara okuma aşkı aşılamakla hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Öyle tahmin ediyorum ki bu kütüphane belki de Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Çünkü 8 bin kitap az değil kütüphanemize gönül rahatlığı ile Türkiye’nin en büyük köy kütüphanesi diyebiliriz” diye konuştu.
Çampınar Prof. Bahri Savcı Kütüphanesi kurucusu Osman Savcı da kütüphanenin çevre köylerden ve Osmancık’tan gelen kitap severlerin hizmetinde olduğunu belirterek, destek istedi ve Tökel’in ziyaretinden son derece memnun olduğunu dile getirerek teşekkür etti.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim