Çorum’un uzun yıllardır özlemi olan havaalanı için somut gelişme yaşanmaz iken, Tokat Havalimanı yakınlarında bulunan Söngüt ve Çerçi köyleri çevresindeki yaklaşık 2 bin 200 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan yeni havalimanı için kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığı belirtildi. Bu kapsamda arazi sahipleri Tokat Havalimanı'na davet edilerek fiyat teklifinde bulunularak karşılıklı görüşmeler yapıldı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yaklaşık bin 200 civarında hak sahibi arasında yapılacak olan görüşmelerin 5 gün süreceği bildirildi. Tokat Havalimanı DHMİ Müdürü Yücel Besim Aladağ, "kamu yararı kararı" gereği kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığını söyledi.
Bu karardan dönüşün olmadığının altını çizen Aladağ, vatandaşın havalimanı olarak tespit edilen arazisi ile ilgili sadece yeniden bedel tespiti hakkı bulunduğunu ancak bunun sonucunda da belirlenen bedelin daha da altının verilebileceği olasılığının bilinmesi gereğine dikkat çekerek, “Bakanlığımız AYGM'ce vatandaşlarımız lehine arazinin değerinin üzerinde fiyatlar belirlendi. Kamulaştırma işlemleri tamamlandıktan sonra projenin hızlı bir şekilde hayata geçecek” dedi.
Yeni Tokat Havalimanı projelendirmesi için ihaleye çıkıldığını ifade eden Aladağ, bu süreçte vatandaşın kamulaştırmaya karşı tavrının önemine değindi.



(İHA)
Editör: TE Bilisim