Edinilen bilgiye göre, Pazar ilçesinde 6 yıldır kiraladığı tarım arazisinde yaklaşık 25 dönüm alana mısır eken çiftçi İsa Demirel (36) tarlasını kontrole gittiğinde şok yaşadı. Yolun kenarındaki mısırlar dururken, iç tarafta kalan arazideki yaklaşık 15 dönümlük kısmın hasat edildiğini fark eden Demirel, ne yapacağını şaşırdı.
Komşularından tarlasının 3 gün önce hasat edildiğini öğrenen Demirel, yaşanan hırsızlık olayını polis ve jandarmaya bildirdi. Hasat için gün sayan ve uzun süredir verdiği emeğinin boşa gitmesine üzülen Demirel, yaklaşık 10-15 bin TL zararı olduğunu söyledi. Tarlanın hasat edilmek suretiyle mısırların çalındığını görünce başından kaynar sular döküldüğünü ifade eden Demirel ve tarlayı kiralamak için bankadan kredi çektiğini söyleyen Demirel büyük bir şok yaşadığını vurguladı.
Yaklaşık 15 dönüm alanın biçerdöver ile biçildiğini belirten Demirel, tarlanın tanımadığı kişiler tarafından biçildiği öğrenince polise giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine polis ekipleri Pazar ilçesi başta olmak üzere bölgede geniş çaplı araştırma başlattı.
Başlatılan çalışma sonrası biçilen mısırların Turhal ilçesindeki bir iş yerine satıldığı belirlendi. Bunun üzerine polis, mısırları satan F.Ş. O.S. ve M.A.'yı gözaltına aldı. Ardından mısırların Çorum'a satılmak üzere götürüldüğünü öğrenen polis, mısır dolu kamyonu Çorum'un Mecitözü ilçesinde durdurarak Pazar'a getirdi. Çalınan mısırlar İsa Demirel'e teslim edilirken, üç zanlı ise emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık kararıyla serbest bırakıldı.
Yaklaşık 19 ton mısırını geri alarak satan çiftçi İsa Demirel (36), ise büyük bir mutluluk yaşadı.

(İHA)
 
Editör: TE Bilisim