Laboratuvarlarıyla, konferans salonuyla, resim ve müzik sınıfları vb. donanımlarıyla en ince ayrıntılar düşünülerek yapılmış modern bir bina olarak Çorum’a kazandırılan TOBB-OSB Meslek Lisesi’nde 136 öğrencinin TEOG tercihleriyle yerleştirileceği belirtildi.
TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Yiğitoğlu, öğrencilerin günlük şehir merkezinden getirilip götürülmesi, her öğlen öğrenciler ve tüm personele dört çeşit yemek hizmeti, bütün öğrencilere verilecek burs imkânları, mezuniyetten sonra iş imkânları vb. destekleriyle Çorum’da tercih edilen okullar arasında yerini aldıklarını bildirdi.
Öncelikli olarak yeni nesillerin vasıflı, kendine güvenen, aldığı eğitim konularında yetişmiş birer teknik eleman olarak eğitimlerini alarak zor rekabet ortamında hayata önde başlamalarını amaçlamak olduğunu belirten Yiğitoğlu, “Bundan dolayıdır ki okulumuz işin yapıldığı yerde yani Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmuştur. Okul-sanayi işbirliği içerisinde uygulamalı eğitimlerde fabrika imkânlarından her zaman yaralanabilmekteyiz.
2016/2017 eğitim öğretim yılı için 136 öğrenci TEOG tercihleri ile yerleştirilecektir. Geçen yıl okulumuza büyük bir rağbet oldu ve ilk yerleştirmede bütün kontenjanımız dolmuştur. Bu sene liseye başlayacak öğrenciler için tercihler 15-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılmaktadır. Ortaokul müdürlükleri kayıt konusunda yardımcı olmaktadır. Okulumuzda Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanları mevcuttur” dedi.
Okula kayıt yaptıran öğrenciler için çeşitli ayrıcalıkların da sunulduğunu belirten Yiğitoğlu, şu açıklamayı yaptı:
“Okulumuz öğrencilerine başarı durumuna göre aylık 100 TL burs imkânı, şehir içinden merkezi yerlerden ücretsiz servis imkânı (Ayrıca her 30 dakikada bir belediye otobüsü vardır), ücretsiz dört çeşit öğle yemeği, 11. sınıftan itibaren OSB´deki fabrikalarda staj imkânı, mezuniyet sonrası OSB´deki fabrikalarda iş bulma kolaylığı sunmaktadır.
Öğrencilerimiz okul tercihleri sırasında bu avantajları dikkate almaları ve gelecekte prestijli bir meslek sahibi olmaları kendisi, aileleri ve memleketimiz için büyük kazanç olacaktır.”



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim