Çorum Organize Sanayi Bölgesi’ne Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan 24 derslikli TOBB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin atölyesine de önümüzdeki günlerde başlanacak.
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, konuya ilişkin açıklamasında, OSB’ye bu teknik okulu kazandıran TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve yönetimine teşekkür etti.
Okulun proje bedelinin 6.5 milyon lira olduğunu, atölyesinin de
Özel İdare Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından 27 Kasım 2014 tarihinde ihale edildiğini, ihalenin 1milyon 797 bin lira olarak sonuçlandığını ve 28 Ocak tarihi itibariyle de sözleşmesinin imzalandığını bildiren Salim Uslu, atölye inşaatının 25 Kasım 2015 tarihine kadar bitirilmesinin planlandığını söyledi.
OSB’ye bir meslek lisesi yapılması talebi, Uslu’nun OSB’ye yaptığı bir ziyaret sırasında kendisine iletilmiş, Uslu da,
15 Mayıs 2012 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ve dönemin Tük-İş Başkanı Mustafa Kumlu ile yaptıkları toplantıda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan Çorum’a fakülte ya da yüksekokul yapılmasını istemiş, Hisarcıklıoğlu da lise yapabileceklerinin sözünü vermişti.
Uslu, bu görüşmenin ardından dönemin Çorum Valisi Nurullah Çakır, TSO Odası Başkanı ve Ticaret Borsası Başkanı ile görüşmüş, okulun Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılması kararı alınmıştı.
21 Ocak 2013 tarihinde ise Çorum Valiliği ile TOBB Başkanlığı arasında Dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çorum Milletvekilleri, TOBB Başkanı, Çorum Ticaret Sanayi Odası Başkanı’nın katılımıyla Çorum TOBB Endüstri Meslek Lisesi için protokol imzalanmıştı. (ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim