TKDK Çorum İl Koordinatörlüğü’nden verilen bilgiye göre, Tekin Karo firmasına ait 500 KW’lık Tekin Karo GES Projesi’ne hibe desteği verilecek.

Yenilenebilir enerji yatırımları kapsamında Çorum’da TKDK aracılığıyla kurulacak ilk tesis olan “Tekin Karo Ges Projesi” Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösterecek. TKDK tarafından toplam harcama tutarı 1.270.310,00 TL olan projeye %65 hibe desteği ile 803.960,095TL tutarında katkı sağlanacağı belirtildi.

TKDK İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, “IPARD II Programı” kapsamında ilimizde güneş, jeotermal, rüzgâr ve biyogaz enerjisinden elektrik üretimine yönelik olarak 1 MW’a kadar kurulacak yatırımlara hibe desteği sağladıklarını belirterek, Çorum’a yeni yatırımlar ve istihdam sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Yalvaçer, süt üreten tarımsal işletmeler alanında 10 adet, kırmızı et üreten tarımsal işletmeler alanında 1 adet, bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması alanında 22 adet, arıcılık alanında 1 adet olmak üzere toplamda 27 milyon lira olan 35 projeye 15,5 milyon destek vereceklerini belirtti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim