Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) IPARD II Programı üçüncü başvurunun çağrı ilanına çıktığını ifade eden İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, bu çağrı kapsamında 42 il bünyesinde faaliyet gösteren çiftçi ve üreticilerin desteklenmesi için 252 milyon Euro gibi bir bütçenin ayrıldığını söyledi.

Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar tedbirinde süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi sektörlerine yüzde 40 ila 70 arasında değişen oranlarda hibe verileceğini belirten Koordinatör Yalvaçer, “Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbirinde, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarına da yüzde 55 oranında hibe verilecek” dedi ve proje başvurularının 12 Şubat-5 Nisan 2018 tarihleri arasında kabul edileceğini belirtti.

Çorum’un tarih, medeniyet, kültür ve sanayi kenti olduğu kadar aynı zamanda tarım kenti olduğunun da altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çiftçi ve üreticilerin her anlamda desteklenmesi, proje bazlı işlerinde ve iş kapasitelerinde artırıma gitmelerinin desteklenmesi çiftçimizin üretim sektöründe daha kuvvetli şekilde yer alabilmesi adına fevkalade önemli. Bu anlamda sizlere büyük iş düşüyor. TKDK’yı ve onun Çorum ayağında işleri yürütenleri tebrik ediyorum” dedi.

Külcü, ziyareti nedeniyle Mustafa Mansur Yalvaçer’e teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim