Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü’nde görev değişimi yaşandı.

Çorum’da 8 yıldır fiilen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü bünyesinde farklı alanlarda görev yapan ve son 2.5 yıldır ise TKDK İl Koordinatörü olarak görev yapmakta olan Hakan Körpınar’ın son dönemde artan sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılma talebinde bulunduğu ve yerine Mustafa Mansur Yalvaçer’in atandığı belirtildi.

Körpınar ve Yalvaçer arasında TKDK İl Koordinatörlüğü’nde bir devir teslim töreni düzenlendi. Kurum çalışanlarının da hazır bulunduğu törende konuşan Hakan Körpınar; “Beraberce birçok başarılı çalışmaya imza attığımız değerli kurum personelimize teşekkür ediyor, bundan sonra da kurumumuzun başarısı için elimden gelen her türlü desteği ve çabayı göstereceğimi kamuoyunun bilgisine sunuyorum” diye konuştu.

TKDK İl Koordinatörlüğü görevine atanan Mustafa Mansur Yalvaçer ise değerli çalışmalarından dolayı Hakan Körpınar’a teşekkür etti. Yalvaçer, “Bu görev değişimini ülkemize ve ilimize hizmet yolunda bir bayrak yarışı olarak görüyorum. Geçen 5 yıl zarfında IPARD I programı kapsamında ilimizde toplamda 145 milyon TL’lik yatırım yapıldı ve faydalanıcılarımıza 69 milyon TL hibe ödendi. IPARD II döneminde de amacımız Çorum ilimizin AB Hibe desteklerinden maksimum düzeyde faydalanmasıdır” dedi.

MUSTAFA MANSUR YALVAÇER KİMDİR?

2012 yılından bu yana TKDK’da görev yapan Mustafa Mansur Yalvaçer bir süredir Yerinde Kontrol Birim Amirliği görevini yürütüyordu. 2005 yılında Gazi Üniversitesi Çorum Mühendislik Fakültesi’nden Makine Mühendisi olarak mezun olduktan sonra iş hayatına özel sektörde Kalite Kontrol Mühendisi olarak başladı.

2008 - 2012 yılları arasında MKE Çankırı Silah Fabrikası’nda Planlama Mühendisi olarak çeşitli projelerde görev aldıktan sonra 2012 yılında TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü’nde Uzman olarak göreve başladı. 2014 yılından beri TKDK Çorum İl Koordinatörlüğü’nde görev yapan Mustafa Mansur Yalvaçer, TKDK Çorum İl Koordinatörü olarak  asaleten atanmıştır. Evli ve 3 çocuk sahibi olan Mustafa Mansur Yalvaçer, İngilizce bilmektedir.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim