Her yıl Kasım ayında Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından Ankara'da düzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, bu yıl 24 Kasım’da perdelerini açıyor. Festivalde 44 salon oyunu, 3 atölye çalışması ve 1 konferans olmak üzere 48 etkinlik yer alacak. Uluslararası nitelik taşıyan festivalde bu yıl Yunanistan, Hollanda, İran ve Cezayir olmak üzere yurtdışından 4 oyun, 5 üniversite grubu, 4 çocuk tiyatrosu ve 7 ilden farklı 33 özel ve amatör tiyatro grupları perde açacak. 24 Kasım'da başlayacak olan festival 4 Aralık tarihine kadar yoğun bir şekilde devam edecek.

Çorum'da 2006 yılında Deniz ve Yasemin Yanar Karameşe tarafından kurulan Tiyatro19, 2014 yılı itibariyle sanatsal faaliyetlerini Ankara da devam ettiriyor.

Tiyatro19, bu sezon için hazırladığı oyunlardan "Neler Oluyor Hayatta" adlı Stand-Up komedi oyunu ile 29 Kasım'da Devlet Tiyatroları 75. Yıl Sahnesi'nde perde açacak. Prömiyerini geçtiğimiz ay sahneleyen oyunun biletlerini biletiva.com/event/G5192 adresinden temin edilebilir.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim