Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin pek çok üniversite hastanesiyle karşılaştırıldığında altyapı, kadro ve araç-gereç konusunda çok iyi konumda olduğunu belirtti.
Rektör Alkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ile birlikte AKP Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan’ı ağırladı.
Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kuruluş çalışmaları tamamlanıncaya kadar Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin, 2009-2010 Eğitim Öğretim yılından bu yana Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimlerini sürdürdüklerini anımsatarak, “Biz Tıp Fakültesi öğrencilerimize 2016 yılından itibaren Çorum’da eğitim vermeyi plânlamıştık. Fakat lojistik olarak küçük bir aksaklık yaşanmasından ötürü bu plânlamamızı 1 yıl ileri kaydırmak zorunda kaldık. Büyük bir olasılıkla Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri 2017 yılında eğitimlerine Çorum’da devam edecekler.” diye konuştu.
Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan’ın Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı’yı ziyaretinde konuşan Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin pek çok üniversite hastanesiyle karşılaştırıldığında altyapı, kadro ve araç-gereç konusunda çok iyi konumda olduğunu vurguladı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim