Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 62 öğrenciyle eğitime başlıyor. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’ndan verilen bilgiye göre; 8 Ağustos’ta açıklanan LYS sonuçları itibarıyla Fakülte’ye 60 öğrenci genel, 2 öğrenci ise okul birinciliği kontenjanından girmeye hak kazandı.

Bu yıla kadar eğitimlerini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sürdüren HİTÜ Tıp öğrencileri, 2017-2018 Akademik Yıl’dan itibaren Çorum’da okuyacak.

Dekanlık, konuya ilişkin açıklamasında şunları aktardı:

“Açıklanan sonuçlara göre Fakültemize yerleşecek öğrencilerimizin MF-3 puan türüne göre 443-480 puan aralığında olduğu, Genel Yerleştirme yapılan 60 öğrencinin 14’ünün 1. tercih olarak Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih ettikleri, öğrencilerimizin 10’unun Çorumlu, 11’inin ise komşu illerden oldukları görüldü.

Eğitim-öğretimine yeni başlayan bir Fakülte olarak öğrencilerimizin yaklaşık %25’inin ilk tercih olarak Fakültemizi seçmeleri bize ayrı bir mutluluk vermiştir. Aramızda Çorum ve komşu illerden 21 öğrencimiz olması da Fakültemizin bölgemize eğitim alanında da verdiği hizmeti göstermektedir.

Bu yıl öğrencilerimizi Çorum’da görmekten büyük bir gurur ve mutluluk duymaktayız. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, tümüne ‘Hoş geldiniz’ diyoruz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim