Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Milletvekilleri; TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u Meclis’te ziyaret etti.

Prof. Alkan, ayrıca, İstanbul Milletvekili, hemşehrimiz Feyzullah Kıyıklık ile eski Sağlık Bakan Yardımcısı, Çorum eski Milletvekili Agah Kafkas’a da ziyaretlerde bulundu.

KÜTÜPHANE TEŞEKKÜRÜ

Rektör Alkan, Salim Uslu’yu ziyaretinde, Üniversite’nin 2017 yılı bütçesinin 127 milyon 717 bin lira olarak belirlenmesine katkılarından ve kütüphaneye bağışladığı kitaplardan dolayı teşekkür etti.

Prof.Alkan, Uslu’nun bağışladığı değerli kitapların raflarda yerini aldığını, akademisyenlerin ve öğrencilerin istifadesine sunulduğunu söyledi.

Uslu da, Reha Metin Alkan’a başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

TOPRAK ANALİZ LABORATUVARI

Rektör Alkan, Milletvekili Ceylan’a da, Toprak Analiz Laboratuvarının oluşturulma sürecindeki destekleri başta olmak üzere, Ziraat Mühendisi olarak laboratuvarda gerçekleştirilen çalışmalarla yakından ilgilenmesi nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Üniversite bünyesinde Arıcılık ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezinin de kurulduğu bilgisini veren Rektör Alkan, Çorum’un her anlamda gelişimine katkı sağlamak üzere merkezler kurduklarını bildirdi.

Milletvekili Ceylan ise, üniversite ve teknoloji ile sanayi ve kalkınma arasındaki bağlantılara dikkat çekti.

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜSÜ

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u ziyaretinde, “Üniversitemiz, sahip olduğu bilgi birikimiyle, bulunduğu coğrafyaya en fazla fayda sağlamak amacıyla her anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü olmaya gayret ediyor” dedi.

Ceritoğlu Kurt’un, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ile birlikte yapılan Ar-Ge çalışmalarına desteğini de dile getiren Prof.Alkan, sağlık alanındaki pek çok projeyi de Milletvekili Kurt’un Hitit Üniversitesi’ne ve Çorum’a kazandırdığını söyledi.

Milletvekili Ceritoğlu Kurt ise, gerçekleştirilen çalışmaların hem üniversite-sanayi-tarım iş birliğine ilişkin güzel bir örnek teşkil ettiğini, hem de bölgenin kalkınması açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı.

“ÜNİVERSİTE ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞTİ”

Rektör Alkan’ın İstanbul Milletvekili, hemşehrimiz Feyzullah Kıyıklık’ı ziyaretinde, Üniversite’de yapılan çalışmalar ve hedefler değerlendirildi.

Kıyıklık’ın desteklerinin devam edeceğine inandığını belirten Prof.Alkan, gerek Üniversite mensuplarının gayretleri, gerekse paydaşların desteğiyle hızlı bir gelişim sağlandığını ifade etti.

Kıyıklık da, Hitit Üniversitesi’ndeki gelişmeleri yakından izlediğini belirtirken, “Rektörümüzün başarılı ve gayretli çalışmalarıyla Hitit Üniversitesi’nin her anlamda şehirle bütünleşerek gelişimine hızla devam ettiğini gözlemliyorum” dedi.

TIP FAKÜLTESİYLE GÜÇLENİYORUZ

Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sağlık eski Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ı ziyaretinde ise, Sağlık Bakanlığı ile yapılan ortak kullanım protokolünü hatırlatarak, “İmkânları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık ve pek çok ‘ilk’e imza attık. Sadece bölgenin değil Türkiye’nin sayılı sağlık merkezlerinden biri olma yolundayız” diye konuştu.

Alkan, bu süreçteki desteklerinden dolayı Agah Kafkas’a teşekkür etti.

Üniversite’nin sağlık alanında ve diğer tüm alanlarda önemli gelişmeler kaydettiğini belirten Agah Kafkas, “Başarının artarak devam edeceğine inancım tam” ifadesini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim