Programa Rektör Alkan ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ömer Bostancı ile öğrenciler katıldı. Uzun bir sürecin ardından Tıp Fakültesi öğrencilerin Çorum’da eğitim almaya başladığını ifade eden Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi ve T.C. Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan birlikte kullanım (afiliasyon) protokolünün ülkeye örnek teşkil eden önemli bir başarı olduğunu vurgulayarak, Tıp Fakültesi için büyük emekler sarf edildiğini belirtti.

Fakülte bünyesinde 120’ye yakın öğretim elemanının bulunduğunu ifade eden Alkan, “Bu oluşumda akreditasyon ve kalite unsuru başta olmak üzere tüm detaylar en üst seviyede dikkate alınarak hareket edildi. Sizlere gerekli olan her şey tüm detayları ile donatıldı. Hocalarımız tüm bilgi birikimlerini sizlere aktarmaya hazır durumda. Bütün öğrencilerimiz gibi hepiniz çok değerlisiniz. Zorlu bir yoldasınız ve yükümlülüğünüz çok ağır. Üniversite olarak sizlerin en iyi şekilde yetişmesini çok önemsiyor ve bunun için gayret ediyoruz. Sizler 20 yıl sonra neredeyseniz bizim başarımız o demektir” diyerek öğrencilere başarılar diledi.

Rektör Alkan, Tıp Fakültesi’nin bugünlere gelmesindeki önemli katkılarından dolayı Prof. Dr. Dolapçı, Prof. Dr. Baykam ve Prof. Dr. Bostancı olmak üzere tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkür etti.

Programda Yrd. Doç. Dr. Zehir de öğrencilik yıllarında ve meslek hayatındaki önemli anları öğrencilerle paylaşarak tecrübelerini aktardı. Konuşmasında ekip ruhunun önemine dikkat çeken Sinan Zehir, “Öğrencilikten itibaren tüm meslek hayatınız boyunca birbirinizle iyi anlaşmalı ve dayanışmalısınız. Hekim de olsanız, yönetici de olsanız ekip olabilmek, ekip olarak çalışmak çok önemli” diyerek öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim