Tıp Fakültesi’nin 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz döneminden itibaren yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin Çorum’da eğitim görmesi ile ilgili teklif 20/04/2017 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenerek kabul edildi.

Halen kayıtlı olarak eğitimlerine Ankara’da devam eden öğrencilerin eskisi gibi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimlerine devam etmeleri şartıyla 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin Çorum’da eğitimlerini sürdürmeleri ve bu çerçevede Tıp Fakültesi için 60 öğrenci kontenjanı ayrılmasına karar verildiği de belirtildi.

Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada Tıp Fakültesi’nin Gazi Üniversitesi ile işbirliği içinde 2009-2010 eğitim-öğretim yılında 21 öğrenci ile Ankara’da eğitime başladığı, bugün itibariyle öğrenci sayısının 160’a ulaştığı, geçtiğimiz haftalarda da Tıp Fakültesi’nin Çorum’da eğitim verebilir duruma gelip gelmediğinin YÖK üyeleri Prof. Dr. Mehmet Şişman ve Doç. Dr. Zeliha Tufan Koçak tarafından incelendiği ve bu kapsamda 60 öğrenci ile yeni eğitim öğretim yılından itibaren HİTÜ Tıp Fakültesi’nin eğitim faaliyetlerine başlamasına karar verildiği ifade edildi.

Bu yıl kayıt yaptıracak Tıp Fakültesi öğrencilerinin ilk 3 yıl teorik derslerini ve laboratuvar çalışmalarını Morfoloji binasında yapacağı dile getirilen açıklamada “Yoğun çalışmalar neticesinde, eğitimin verileceği derslik, laboratuvar ve diğer eğitim alanları, yeni kayıt olacak öğrencilerimiz için en modern şekliyle eğitim-öğretime hazır hale getirilmiştir. Öğrencilerin ilk üç yıllık eğitimlerinden sonraki klinik eğitimleri ise bölgenin en gelişmiş hastanesi ve sağlık kompleksi Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilecektir.

HİTÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin Çorum’da eğitimlerine başlayabilmesi için gerekli olan fiziki altyapıyı olabildiğince en kısa sürede tamamlamış; öğretim üyesi temini noktasında da planlı bir şekilde hareket ederek tıp eğitiminin verilebilmesi için gerekli düzeye ulaşmıştır. 2011 yılında tüm birimlerdeki toplam öğretim üyesi sayısı 113 iken; bugün sadece Tıp Fakültesi’nde atama süreci devam edenlerle birlikte 124 akademik personele ulaşılmıştır. Öğretim üyelerimiz, uluslararası standartlarda iyi eğitim almış, ülkesine ve vatandaşlarına hükümetimizin ortaya koyduğu sağlık hedefleri ve yüksek sağlık standartları kapsamında hizmet verecek kaliteli hekimlerin yetişmesine katkı sağlayacaktır. Bu akademisyenlerimizin bilgi birikimlerini şehrimizde eğitim görecek olan Tıp Fakültesi öğrencilerimize aktaracak olması ve Araştırma Hastanesinde hizmet vermesi, hem ilimizdeki hem de bölgemizdeki insanımız açısından artı katma değer oluşturacaktır.

Tıp eğitiminin başlatılmasının uzun ve zahmetli bir süreç olduğunu dile getiren HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan yaptığı açıklamada 4 yıllık zahmetli bir çalışma sonrasında bu noktaya gelindiğini, Tıp öğrencilerinin Çorum’a gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim