Her yıl Mart ayının 14’ünde kutlanan ve ülkemizde tıp alanından çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir hafta haline gelen Tıp Bayramı etkinlikleri ilimizde bugün saat 09.00’da Vali Ahmet Kara’nın Sağlık Müdürü İsmail Yücel’i ziyaretiyle başlayacak.
Tıp Bayramı nedeniyle saat 10.00’da Atatürk Anıtı’nda tören yapılacak. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunacağı törende çelenkler sunulduktan sonra ile İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapılacak.
Sağlık Müdürü İsmail Yücel, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı daha sonra ise ilimiz merkezdeki hastaneler, 112 Komuta Kontrol Merkezi ile Aile Sağlığı merkezlerini ziyaret ederek sağlık çalışanlarına çiçek takdim edecek.
Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında Hitit Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde saat 14.00’de “Sağlıklı İletişim ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” konulu bir konferans düzenlenecek. İstiklal Marşı’nın okunması, saygı duruşunda bulunulması ve protokol konuşmalarıyla başlayacak konferansta Hitit Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Aykut Buğra Şentürk “Tıp Bayramı ve Tarihçesi”, Prof. Dr. Tayfun Güngör “Tıp Etiği” ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Kenan Taştan “Sağlıklı İletişim ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri”ni anlatacak. Tıp Bayramı kutlaması kokteyl ve müzik dinletisi ile son bulacak.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim