Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı ve Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir ile fakülte öğretim elemanları katıldı.

Tıp Fakültesi’nin bu yıl 62 öğrencisiyle eğitime başlamasının büyük bir gurur ve mutluluk tablosu olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, başta bulunduğu il, sonra bölge, sonrasında ülke ve nihayetinde tüm insanlığa katkı sağlamak misyonuyla hareket eden Hitit Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi’ndeki 113 öğretim elemanıyla sağlık alanında önemli gelişmeler kaydettiğini vurguladı.

Vali Necmeddin Kılıç’ın koordinasyonunda yapılan ve ülkeye örnek olan afiliasyon sonucunda sadece Çorum’daki değil çevre illerden gelen hastalara da hizmet veren T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çok önemli başarılara imza attığını belirten Rektör Alkan, öğretim elemanları, alanında uzman hekimler ve sağlık ekibinin olağanüstü gayretleriyle hemen her türlü branşta çok sayıda operasyon ve tedavi yapıldığının altını çizdi.

Alkan, her geçen gün hızla büyüyen Tıp Fakültesi bünyesinde başarılı çalışmaların her alanda artarak devam edeceğine inandığını belirterek öğrencilerin Çorum’a kazandırılmasındaki gayretlerinden ve yapılan başarılı çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim