HAK-İŞ tarafından düzenlenen programda konuşan Ceylan, kendilerini eleştirenlerin “15 yıldır neden yapmadınız” diye sorduğunu, Alparslan Türkeş, Turgut Özal ve Süleyman Demirel’in de dediği gibi ülkenin başkanlık sistemi ile yönetilmesi durumunda, Türkiye’nin şu an daha ileri bir durumda olacağını kaydetti.

16 Nisan tarihinde tıkanmış olan, darbe üreten bir sisteme karşı yeter deneceğini belirten AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Türkiye’nin ayağındaki prangaların kaldırılması lazım” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra bu milletin yine iyi birini seçebileceğini kaydeden Ceylan, her zaman Avrupa’yı örnek gösterenlerin Avrupa’da seçme ve seçilme yaşının 18 olduğunu bilmelerine rağmen Türkiye’de de seçme ve seçilme yaşının 18 olmasına karşı çıktığını vurguladı.

En çok söylenen sözlerden birinin “600 vekile ne gerek var. 50 vekilin masrafını neden bu millete yüklüyorsunuz” dendiğini anlatan Ceylan, 1995 yılına kadar 450 vekil olduğunu ve 100 milletvekili artırılarak 550’ye yükseltildiğini vurguladı. 

Ceylan, “Bir milletvekili bayan 2 milyonluk telefon parası kullandı. Tufan Köse ya da il başkanı cevap versin 2 trilyonluk milletin parasını kullanan milletvekilinin parayı toplayıp veririz dediler verdiler mi bu milletin parasını düşünüyorsan önce parayı topla gel yatır. Salim bey de divan üyesi onun konuşması 6 bin lira. Biz de milletvekiliyiz bizim de konuşmamız o kadar. Bu milletin karnı tok. Kafa karıştırıyorlar. Savaş yetkisi var diyorlar, savaş yetkisi sadece meclise aittir başkası o kararı veremez. Cumhurbaşkanına kararname yetkisi sadece idari konularda verildi. Bakanlar atar, kendi yardımcılarını atar. İnsan hakları konusunda kararname çıkaramaz” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim