Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile birlikte Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti.
Ziyarette; TİKA Başkanı Serdar Çam’a Hitit Üniversitesi ve Çorum hakkında bilgiler veren Milletvekili Uslu, Hitit Üniversitesi’nin sadece öğrencilerine kaliteli eğitim vermekle yetinmediğini aynı zamanda panel, konferans ve değişik etkinliklerle sorunlara çözüm bulmaya çalıştığını ve kültürel faaliyetlerle yaşama damga vuran bir performans sergilediğini söyledi.
Uslu, “Desteklerimizle kurulan Teknokent ile de sanayicilerimize destek olmaya çalışıyor. TİKA olarak Hitit Üniversitemizin yaptığı çalışmalara her zaman destek oldunuz. Bundan sonra da Üniversitemizle ortak çalışmalar yapmanızı bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde hazırlayacağımız program dahilinde sizleri Çorum’a bekliyoruz” dedi.
TİKA Başkanı Serdar Çam ise TİKA olarak 120 ülkede proje geliştirdiklerini, yeni açılacaklarla birlikte 50 ülkede ofislerinin bulunduğunu ve yılda ortalama 2 bin proje geliştirdiklerini söyledi. Çalışmalarını yürütürken bazı tecrübelere de ihtiyaç duyduklarını belirten Çam, “En kısa zamanda Çorum’a gelip yapılan çalışmaları yerinde görmek isteriz. Hitit Üniversitemizle birçok alanda çalışmalar yapacağımızı düşünüyorum. Özellikle mesleki hizmetler konusunda danışmanlık hizmetine ihtiyaçlarımız var. Bu konuda da Hitit Üniversitemizden destek alabiliriz” diye konuştu.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, kurumlar arasında yapılacak her türlü iş birliğinden büyük bir mutluluk duyacağını ifade ederek TİKA’nın bugüne dek Hitit Üniversitesi’ne yapmış olduğu ve bundan sonrasında da yapacağına inandığı tüm katkı ve desteklerden dolayı TİKA Başkanı Çam ile Çorum Milletvekili Uslu’ya teşekkür etti.
Hitit Üniversitesi’nde yürütülen çalışmalara ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunan Prof. Dr. Alkan, TİKA Başkanı Çam’ı Hitit Üniversitesi’nde ağırlamaktan da memnuniyet duyacağını sözlerine ekledi.
(Hitit Üniversitesi)

Editör: TE Bilisim