Dün saat 15.00’de Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar ve çok sayıda avukat katıldı.

“ARABULUCULUK DÖNEMİ BAŞLADI”

Programın açış konuşmasını Barosu Başkanı Kenan Yaşar yaptı. Yaşar, yılbaşından itibaren arabuluculuk dönemi başladığını belirterek, “1 yılı aşkın süredir arabuluculuk uygulanmakta. Yılbaşından itibaren de ticari arabuluculuk dönemi başladı. Bu konuda birçok sorular oluyor. Baro olarak bu konuda bilgilendirme toplantısı düzenlemek istedik” dedi.

Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı’nın moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar ve Ankara BAM 3. Daire Başkanı İlker Koçyiğit katıldı.

“ÜLKEMİZ BU ANLAMDA GEÇ KALDI”

Moderatör Cavit Tatlı, “Mahkemeler tüm dünyada ciddi anlamda zaman, para ve emek noktasında artık sıkıntı olarak görülüyor ve alternatif yollar araması uzun zamandır devam ediyor. Ülkemiz bu anlamda geç kaldı. Zorunlu arabuluculuk şeklinde bizim ülkemize gelmiş olması farklı bir uygulama şekli olarak önümüze çıkıyor. Bunu iş hukukunda 1 yıldır deneme imkânımız oldu. Ticari davalarda da bir süreç başladı. Bu sürecin başarılı olup olmaması sadece arabulucuların değil diğer avukat arkadaşlarımıza da bağlı. Arabuluculuğu 5 yıl avukatlık yapanlar yapıyor, CMK’yı tüm avukatlar yapıyor, uzlaştırmayı da tüm herkes yapıyor. Bizim bu alanların hepsinin tamamını kaliteli bir şekilde doldurmamız ve yapmamız gerekiyor. Aldığımız eğitim üstlendiğimiz misyon ve avukatlık mesleği gereğince uzlaştırmayı bizim yapmamız gerekiyor” dedi.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar ve Ankara BAM 3. Daire Başkanı İlker Koçyiğit de arabuluculukla ilgili geniş kapsamlı bilgi verirken soru cevap şeklinde program sona erdi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim