Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, ÖTV’nin sıfırlanmasına ilişkin kanunun Resmi Gazete’de yayınlandığını belirterek şehit ve gazi yakınlarının da yararlanması ile birlikte ülke genelinde 300-400 bin aracın yenileneceğini tahmin ettiklerini söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen ticari araçların ÖTV alınmadan yenilenmesi hakkındaki kanunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra Resmi Gazete’de yayınlandığını hatırlatan TŞOF Başkanı Apaydın, kanunun 2004’ten beri çıkması için mücadele verdiklerini, kararın çıkmasında emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.
Apaydın bu süreçte tüm ticari araçların uygun fiyat ve kredilerle yenilenmesini istediklerini ve araçların yenilenmesi ile birlikte hizmet kalitesinin de artacağını dile getirdi. Araçların değişimi için 30 Haziran 2019 tarihine kadar süre verilmesi ile otomobil fabrikalarının taleplerine zamanında cevap verebileceğinin de altını çizen TŞOF Başkanı Apaydın, “Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsleri ve kanunun izin verdiği tüm ticari araçlar bu kanun ile yenilebilecek. Esnafımızın araç yenileme talebine otomotiv sektörünün hemen olumlu cevap veremeyeceği düşünülerek araç yenileme süresinin uzun vadeye yayılması olumlu bir karar oldu. Sürenin uzun tutulması ile aracını yenileyecek olan esnaf sayısı en az yüzde 20-25 oranında artacaktır. Piyasanın canlanması için tüm bankalarımızın da ellerini taşın altına koyarak ticari araç sahiplerine uzun vadeli ve düşük faizli kredi imkanı sağlamalıdır. Ayrıca kredi ve kefalet kooperatiflerine daha çok plasman sağlanmalı ki esnafın kredi taleplerine cevap verilebilsin. ÖTV indiriminin yanında düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkânı şoför esnafının araçlarını yenilemesine vesile olacaktır. Araçların yenilenmesi ekonomide iyileşme ve aynı zamanda işsizliğin düşmesine sebep olacaktır. Bu alanda her kesimin üzerine düşen görevi yapması sevindiricidir. Bankalarımızdan da şoför esnafımıza yardımcı olacak kredi çalışması bekliyoruz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim