Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC)’nin ev sahipliğindeki toplantıya Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Şevket Erzen ile Heri Haber ve Alaca Gündem Gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Külcü de katıldı.

“YEREL MEDYA; KENTİN GELİŞMESİNDE TEMEL AKTÖR”
Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantı, ‘Yerel medyanın yerel ve bölgesel kalkınmadaki rolü’ konulu panelle başladı.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı M. Nuri Kolaylı’nın başkanlığındaki panelde Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü Tevfik Işık, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ile TGK Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir konuşmacı olarak yer aldı.
Panelin açış konuşmasını yapan Nuri Kolaylı, “Basının sorunlarını çözmek için omuz omuza çalışıyoruz” dedi.
Diğer panelistler de yaptıkları konuşmalarda yerel medyanın şehirlerin ve bölgelerin gelişimindeki yeri ve önemine dikkat çektiler.
Panelin ardından Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘Niğde Havaalanı İstiyor’ sloganıyla başlattığı kampanyaya destek veren kişi ve kurumlar adına TEMA Vakfı işbirliğinde dikilen fidanların belgeleri ve teşekkür plaketleri verildi.
İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Yönetim Kurulu Toplantısı’nın da yer aldığı program Niğde’nin tarihi ve turistik yerlerini içine alan geziyle son buldu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim