Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi, 2 polisin şehit olması, 1 polis ve 1 gazetecinin yaralanmasıyla ilgili bir açıklama yaparak sağduyu çağrısında bulundu. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca'nın yaptığı konu ile ilgili açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Türkiye’de hemen her gün çok sıcak bir gündem yaşıyoruz ve son derece düşündürücü gelişmelerle karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle Güneydoğu bölgemizdeki kaygı verici gelişmelerin artarak devam etmesi, toplumu tehdit eden acımasız terör, bölgedeki toplumsal yaşamı vurmakta, mesleğimizi de ilgilendiren çok yönlü bir kıskacı beraberinde getirmektedir. Son olarak Diyarbakır’da yaşanan çatışma ortamı, bölgede can güvenliğinin en önemli sorun olduğunu ortaya koymuştur. Bunun yanı sıra Irak ve Suriye sınırlarımızda uluslararası güçlerin operasyonel bir stratejiyle hayata geçirdiği kirli oyunlarla gerilimli bir atmosferin içine sürüklenen ülkemiz, uçak düşürme hadisesiyle bir diğer komşu ülke Rusya ile de belirgin bir siyasi, askeri ve ekonomik kriz ortamına girmiş ve ne yazık ki böyle bir ortamda medya da, “özgürlük mü?-güvenlik mi?” sarmalına sıkışan kurumlar arasında yer alır olmuştur.
Sonuç itibarı ile Ülkemizin birlik beraberlik ve kardeşliğinden yana olan, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü her daim savunanların, her zamankinden çok daha fazla soğukkanlı ve sağduyulu olmaları gereken kritik bir dönem içerisindeyiz. Yerli ve yabancı provokatörlerin fırsat kolladığı ve her türlü provokasyonu yapmalarını uygun hale getiren böylesi süreçlerde toplum olarak daha fazla uyanık olmalı, kurgulanmak istenen çirkin oyunlara asla gelmemeliyiz”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim