TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ülkenin en geniş katılımlı meslek örgütlerinden birini temsil etmenin, mesleki hak ve özgürlükleri kararlılıkla savunmanın ve gazeteciliğin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik yılmadan mücadele etmenin onurunu yaşadıklarını söyledi.
TGF’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaparak toplam 80 basın meslek örgütü üyesi bulunan ve yaklaşık 25 bin gazeteciyi temsil eden federasyonun bu yapısıyla ülkenin en büyük basın meslek örgütü olduğunu dile getirdi. Böyle bir camia içinde yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Karaca: “Sürekli gelişen, büyüyen ve adından olumlu anlamda söz ettiren TGF, “Biz birlikte Türkiye'yiz” misyonu ve vizyonuyla mücadelesine daha da kararlı adımlarla devam edecektir.
Ülkemizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Basın yayın özgürlüğünden doğacak sakıncaların ortadan kaldırılması yolu, yine doğrudan basın yayın özgürlüğüdür” sözünden hareketle, demokrasinin olmazsa olmazı basın özgürlüğünün sağlanması ve tam anlamıyla yerleşmesi adına içinde bulunduğumuz süreçte her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz açıktır. 15 Temmuz tarihinde ülkemize yapılan hain saldırıda, görevini laiki ile yapan ve ülkemizin bölünmesi için çalışan hainlerin karşısında onurlu bir mücadele veren meslektaşlarımız her zaman ülkenin birlik ve beraberliği için mücadele vermiş vermeye de devam edecektir” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim