Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Türk Dünyası Tiyatro Festivali, Mersin’de düzenlendi. 15-20 Mayıs tarihleri arasında Türk dünyasından çok sayıda tiyatro grubunu bir araya getiren Festival’de Türkiye’yi Çorumlu genç tiyatro yazarı Mustafa Arıkoğlu’nun yazmış olduğu “Tevellüd 1315” adlı oyun temsil etti.

Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda açılışı yapılan Festival’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Cunusov, TÜRKSOY Kırgızistan Temsilcisi Kocogeldi Kuliev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, TÜRKAV Mersin Şube Başkanı Mustafa Tekerek, Kırgızistan Millî Akademik Dram Tiyatrosu Grup Lideri Koyrat İmanaliev ile çeşitli ülkelerden etkinlik için kentte gelen tiyatro grupları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

“Hey Onbeşli” türküsünün hikâyesini anlatan ve salonda duygusal anlar yaşatarak büyük alkış alan “Tevellüd 1315” adlı oyunun gösteriminden sonra sahnede ödüllerini alan oyuncular, başka bir programı nedeniyle Mersin’de bulunamayan oyunun yazarı Mustafa Arıkoğlu’ya selâm ve teşekkürlerini gönderdiler.

Öte yandan ÇORUM HABER’e konuşan Mustafa Arıkoğlu, daha önce amatör gruplar tarafından defalarca sahnelenen “Tevellüd 1315” isimli oyununun bu yıl Mersin Şehir Tiyatroları repertuvarında yer aldığını belirterek, “Oyunumun ilk kez profesyonel bir topluluk tarafından sahnelenmesinden ve Türk Dünyası Tiyatro Festivali gibi önemli bir organizasyonda ülkemizi temsil etmesinden onur ve mutluluk duydum.” dedi.

Genç yazar, 2013 yılında kaleme aldığı 11. oyunu “Tevellüd 1315”i Devlet Tiyatroları repertuvarına kazandırmak için girişimlerde bulunacağını da sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim