TESK olarak 42 engelli esnaf ve sanatkâr girişimci adayına destek sağladıklarını dile getiren Palandöken, “Engelli esnaf ve sanatkârımızın işyerlerinin kuruluşu aşamasında sicil, birlik ve oda kayıt ücretleri ile belge ve hizmet karşılığı olan bedellerini konfederasyon bütçesinden karşılayarak geri iade ediyoruz. Hepimiz birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan yaşamalıyız. Engelli vatandaşlarımıza karşı her zaman kurumsal sorumluluğumuzu yerine getirmek için çabalıyoruz” dedi.

İŞKUR’un engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil ettiği idari para cezaları fonundan engelli girişimci adaylarına destek verildiğini söyleyen Palandöken, “Engelli girişimci adayları tarafından hazırlanan “Kendi İşini Kurma” projelerinin uygun görülenlerine 36 bin TL’ye kadar destek veriliyor. Bugüne kadar 180’ yakın proje kabul edildi. Biz de TESK olarak 42 engelli esnaf ve sanatkâr adayına destek sağladık. Bu destekten 10 kadın girişimci faydalandı. Tüm engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılabilmesi tek temennimiz” diye konuştu.

Engelli vatandaşlara karşı kurumsal sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen Palandöken, engelli esnaf sanatkara kayıtta alınan ücretlerinin TESK bütçesinden karşılanarak geri iade edildiğini, birlik beraberlik içinde tüm engellerin üstesinden gelineceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim