Çorum Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası tarafından gerçekleştirilen Arife Duasına AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, ÇESOB Başkan Vekili, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, ÇESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek, Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Hasan Coşgun, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Tığlı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yetim ile çok sayıda esnaf katıldı.
Dua öncesi konuşan Oda Başkanı Sedat Ek, ülke üzerinde kara bulutların gezindiğini belirterek gelecek günlerin güzel olacağı ümidini yaşadığını dile getirdi. ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç da Arife Duası’nda esnafı bir araya getirdiği için oda başkanlarına teşekkür etti. Kılıç, tüm esnafın bayramını kutladıktan sonra her zaman ve her koşulda esnafın yanında olduklarını dile getirdi. Yalçın Kılıç, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin devam etmesini dileyerek, tüm esnaf ve sanatkarların, halkın bayramını kutladı.
Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de konuşmasında, Çorum esnafının arife duası ile Türkiye’ye örnek olduğunu anlattı.
Manevi değeri yüksek gün ve gecelerin insanları yücelttiğini dile getiren Gül, bayramların birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmaya vesile olmasını diledi. Türkiye'yi geri götürmek isteyen iç ve dış mihraklara pirim verilmemesini isteyen Gül, Türk insanının Türkiye'den başka gidecek yeri
olmadığını, bu nedenle de herkesin vatana, ülkeye sahip çıkmak zorunda olduğunu kaydetti.
Gül, "İhanetin nereden geleceği hiç belli olmaz. İhanet, sağdan da, soldan da gelebilir. Bu ülkeyi yıkmak, geri götürmek isteyenler için ihanet aynı merkezde toplanıyor. Bizler düşmanımıza karşı, Türkiye'yi geri götürmek isteyenlere karşı düşmanız, Türkiye'yi ileri götürmek isteyen dostlarımıza karşı da her zaman dostuz, yanlarındayız. Önemli olan içimiz, dışımız bir olalım, zamanımızı hayırlı işlerle değerlendirelim" diye konuştu.
AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan ise Türkiye'nin güçlü bir ülke olması gerektiğini vurgulayarak, tüm halkı, tüm esnafı birlik ve beraberliğe davet etti.
Hükümetin teröre karşı en net duruşu sergileyeceğini söyleyen Ahmet Sami Ceylan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kabine üyelerinin terörün üstüne cesaretle gittiğini söyledi. Ceylan, yakın bir zamanda terörün kökünün kazınacağına dile getirerek, kararlılığın devam edeceğini ifade etti.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim