Terör olaylarının, Türkiye’de huzur ve kardeşlik ikliminin hâkim olmasından ve Türkiye’nin artan gücünden rahatsız olan odaklarca gerçekleştirildiğine vurgu yapılan açıklamada “28 insanımızın ölümüyle sonuçlanan Ankara’daki terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. İnsanlığa yönelik saldırıda hayatını kaybederek şehadet şerbetini içenlere Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam yaralı kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyoruz.” denildi.
İnsanî Değerler Platformu’nun terör meselesine ilişkin açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
“Sözü edilen terör yapılanmaları ve faaliyetlerinin her birinin faili ya da sorumluları farklı olsa da, hedefi ortaktır. Hedef, bölgesinde huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye’nin yolunu kesmek, Güçlü ve Büyük Türkiye yolculuğunu kesintiye uğratmaktır.
Bu tür terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap; birlik ruhu içerisinde, ortak akılla ve aklıselime dayalı olarak hareket ederek; teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı yekvücut olduğumuzu göstermektir.
Bu ülkenin kardeşlik iklimine katkı sağlayan sağduyulu sivil toplum örgütleri olarak; teröre, terör örgütlerine ve terör olaylarına karşı ortak tavır sergilemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için dün olduğu gibi bugün de yarın da sorumluluk almaya hazırız.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim