Saadet Partisi Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Cumhurbaşkanı, Başbakan iken ‘demokratik açılım’, ‘Barış süreci’ diyorsunuz ama ‘Bu yol yol değil. Türkiye ya bölünecek ya da çok büyük çatışmalarla karşı karşıya gelinecek’ dedik. Terörle müzakere değil, mücadele edilir” diye konuştu.
Şırnak'ta şehit olan Özel Harekat polisi Emre Beker'in cenaze törenine katılmak için Çorum’a gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Türkiye’de yaşanan terör olaylarına değinen Genel Başkan Kamalak, şöyle dedi: “Çorum son dönemde 13 şehit vermiştir. Kendi çocuklarımızı kendimize düşman eder hale getiriliyoruz. Çanakkale’de biz hep birlikteydik. Çanakkale’de düşmana karşı siper olan düşmana karşı hendek kazan dedelerin torunları bugün birbirlerine bunu yapıyorlar. Gittiğimiz yol yol değil. Cumhurbaşkanı, Başbakan iken, 'demokratik açılım süreci, barış süreci diyorsunuz. Ama, bu yol yol değil' dedik. 'Türkiye ya bölünecek ya da çok büyük çatışmalarla karşı karşıya gelinecek' dedik. Terörle müzakere değil mücadele edilir”
Hükümete terörle mücadele konusunda büyük görevler düştüğünü anlatan SP Lideri Mustafa Kamalak, şehit mekanlarının cennet olmasını dilerken şöyle dedi: “Bu olaylar milli görüş açısından bizi derinden üzüyor ama şaşırmıyoruz. Bunu kaçınılmaz son olarak görüyoruz. Birileri duymuyor olabilir biz haykırmaya devam ediyoruz. İktidar sahiplerini defalarca uyardık. Sizin milli eğitiminiz, milli piyango kadar millidir. Sizin paralarınızla kurulan okullarda sizin paranızla okuyan çocuklar sizlere benzemiyor. Milli görüş ilkelerine dönmelisiniz. Önce ahlak ve maneviyat. Okullarımızda yetişmiş gençlerimiz birbirine mermi sıkıyor. Bunu artık sorgulamalıyız. İnancımız barışı emreder. Sizlere büyük görevler düşüyor. Siz hakkı hakim kılmak için koştuğunuzda önünüzdeki bütün engeller bir bir kalkacaktır. Tarih bunun birçok örneği ile doludur. Siz, geç kalacak olursanız şehitlerin sayısı artar”
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim