Önceki gün parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriye’nin kuzeyindeki ağır sorunların müsebbibinin ABD olduğunu vurgulayan Aras, “Güney sınırlarımızın hemen dibinde, alenen terör koridoru açılması ülkemizi tehdit etmiştir. Bir terör devleti kurulması faaliyetleri milli güvenliğimizi riske sokmuştur. ABD 30 bini bulan teröristle sözde sınır muhafız birlikleri kurmaya çalışmıştır. Afrin’de Ankara’nın kuyusu kazılmakta, Türk devletinin altı oyulmaktadır. Artık söz bitmiş, askeri harekât aşamasına geçilmiştir. Hükûmet yalnız değildir, Milliyetçi Hareket Partisi yanındadır.” dedi.

Afrin’in Türkiye’nin sınır güvenliğini emniyete almak için temizliği mecburi olan stratejik bir nokta olduğunu belirten Aras, Münbiç’in ise hâlen PKK-PYD’nin hâkimiyetinde ve terör koridorunun Akdeniz’e ulaşabilmesi için stratejik bir konumda bulunduğuna dikkat çekti.

ABD’nin bu nedenle örgütlere gözü dönmüşçesine yardım ve yataklık ettiğine dikkat çeken Aras, “Zeytin Dalı” isimli askeri harekâtın geçtiğimiz Cumartesi günü yıldırım gibi hainlerin tepesine indiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Fırat Kalkanı Harekâtındaki 72 şehidimizin adına havalanan Türk jetleri Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin’de yedi ayrı bölgedeki hedefleri teker teker yok etmiş, terör barınaklarını, terörist sığınaklarını, mevzilerini, silah araç ve gereçlerini vurmuştur Artık terör örgütü PYD-PKK’ya Afrin’in tabut, arkasından sırayı alacak olan Münbiç’in mezar olması sonuna kadar desteklediğimiz milli hedeftir. ABD’nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır. PYD ve YPG’nin hesabı görülmeli, defteri dürülmeli, şehitlerimizin aziz ruhları şad edilmelidir. Artık ‘Ya istiklâl ya ölüm, ya da zafer’ demenin zamanı gelmiştir. Bilinsin ki, Kerkük’e 5 bin Bozkurtla gidecek kadar gemileri yakan Milliyetçi-Ülkücü Hareket yeri gelirse, ihtiyaç hâsıl olursa, ha ekmeğini yediğim ha kefenini giydiğim ülkem diyerek binlerce gönüllüsüyle Türkiye’nin kudretini tescil için Afrin’in boğazına çökecektir. Münbiç’e gök gürlemesini andıran bir imanla sel gibi akacak, mızrak gibi saplanacaktır. Mevzubahis vatandır, gerisi teferruattır. Zira konu milletin bağımsızlığı ve güvenliğidir. Kahraman Mehmetçik yalnız değildir, nice Mehmetler vatan sathında onlara katılmak için hazırdır. Hükûmet yalnız değildir, Milliyetçi Hareket Partisi yanındadır. Devlet asla yalnız değildir, millet vardır ve ayaktadır.”

“MİLLİYETÇİLİK AYAKLAR ALTINDA DEĞİL, ZİRVEDEDİR”

MHP'li TBMM Grup Başkanvekili Erhan Usta’nın geçtiğimiz günlerde Çorum ziyaretinde yaptığı açıklamalara yönelik CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere tarafından yapılan eleştirilere de cevap veren Aras, “Sayın Suludere, Grup Başkanvekilimizin partilerini suçladığını ve milliyetçiliği ayaklar altına alanların peşine düştüğümüzü söylemiştir. Suludere, biz sağımıza solumuza bakıyoruz etrafımızda milliyetçiliği ayaklar altına alan kimseyi göremiyoruz. Milliyetçiliği zirvede görüyoruz. Görsek görsek siyasetin millî duruşu şart koştuğunu görüyoruz. Millî ve yerli bir cephe görüyoruz. Millî bir uyanış, millî bir şahlanış görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“PKK’YA CAN, HDP’YE CANAN OLMUŞSUNUZ”

CHP İl Başkanı Suludere’nin, “FETÖ’yü devletin kılcal damarlarına yerleştirenleri MHP’liler unuttu” şeklindeki sözlerine karşılık olarak da Aras, “Bu konuda kim nereye, kimi yerleştirmişse sen onu açıkça söyle de biz de ne dediğini açıkça bilelim. CHP, FETÖ ile PKK ile yan yana gelmez diyorsun. Ankara’dan İstanbul’a bizimle mi yürüdün Sayın Suludere? HDP’lilerle yan yana yürüyen siz değil miydiniz? PKK’lıların cenazelerini omuzlayan siz değil miydiniz? 15 Temmuz sonrasında Adana’da Nazlı Ilıcak’ı, Altan Kardeşleri ve daha birçoğunu senin liderin isim isim sayarak alkışlatmadı mı? PKK’ya can, HDP’ye canan olmuşsunuz.” şeklinde yanıt verdi.

“FETÖ İLE İLGİLİ 7 KİŞİ İHRAÇ ETTİK”

CHP İl Başkanı Suludere’nin basın aracılığıyla kendisinin cevaplaması için, “FETÖ/PYD ile ilintili oldukları iddiası ile partinizden kaç kişiyi ihraç ettiniz?” sorusunu ise Mehmet Akif Aras şu şekilde cevaplandırdı:

“MHP Disiplin Kurulu cezaları bazen gündeme geliyor. Bunlar 3 ana başlıkta yapılmıştır. Kongreleri kazanma amacıyla başka partili oldukları hâlde partimize üye yapılanlar. FETÖ ile bağlantılı ve iltisaklı olanlar ve yargılananlar. Partimize karşı disiplin suçu işleyenler. Çok merak ediyorsa Suludere eğer, FETÖ ile ilgili olarak 7 kişi partimizden ihraç edilmiştir, ihraç işlemleri devam edenler de vardır. Bizim Çorum İl teşkilatları olarak FETÖ konusunda duruşumuz bellidir. Hatta ilimizde siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını FETÖ konusunda temizlenmeye, arınmaya çağıran da MHP’dir. Suludere’nin partimizde gördüğü bir FETÖ’cü varsa, bunu bize bildirebilir. Merak etmesin gereğini yaparız. Suludere ve CHP, kendi partilerinin o dönemki il başkanlarının adliye önünde elinde megafonla avurdları şişerek nasıl boy gösterdiğini hatırlayabilirler.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim