Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanlığı, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe 2 bin 500 kişi katıldı. Hürriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi tekbirler ve “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez, Polise Kalkan Eller Kırılsın, Vur de Vuralım, Öl de Ölelim, Ülkücü Hareket Engellenemez” sloganları eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

Hürriyet Meydanı’ndan Atatürk Anıtı’na kadar yürüyen grubun adına Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, bir basın açıklaması yaptı.

“VATAN SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Türkiye milletinin bir ve beraber olması gerektiğini, provokasyonlara gelmemesi gerektiğini belirten Aras, terör örgütü üyelerinin sokakları karıştırmak için her türlü yönteme başvurduğunu belirtti. “Türkiye Cumhuriyeti var olacak, egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır. Şehadet deyince gözleri hasretle yaşaranlar, al bayrağı görünce yürekleri coşkuyla çarpanlar, İstiklal Marşı’nı duyunca göğüsleri gururla kabaranlar, birlik ve dayanışmamız daim olsun. Hak Teala milletimizi korusun ve fitnecilere fırsat vermesin” diyen Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Peş peşe saldırılarla yüreklerimiz kavrulmuştur. Milletimiz saldırılarla, bombalarla savrulmuştur. Ülkemiz korkunç bir kuşatma altındadır. Terör her yerde, teröristler her taraftadır. Yıkım ve parçalanma tufanı kapımıza dayanmıştır. Tahammül eşiği geçilmiş, sabır taşı çatlamıştır. Türk milleti felaket üstüne felaket yaşamaktadır. Terör örgütleri varlığımıza kastetmek için yarışmaktadır. Ama unuttukları, Türk milletinin asaleti ve gücüdür. Bu vatan, iblise ruhunu satan bir vaizin sözde vaazlarıyla ve emirleriyle nasıl düşmediyse, üç beş teröristin haince saldırılarıyla da düşmeyecektir. Zira bu vatan, toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır. Bu tarih boyunca onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir. Maktulle katil, kahramanla cani, şehitle şiddet yanlıları arasında tercih yapamayarak terörün adına takılanları, Türkiye karşıtlarını sevindirip umutlandıran siyaset bezirganlarını milletimiz ibret ve öfkeyle izlemektedir. Milletimizin bu kadar ağır yükü kaldıramayacağı ortadadır. Türk milleti yediden yetmişe, doğudan batıya, kuzeyden güneye milli bir uyanışla kenetlenecek, hıyaneti defedecektir. 15 Temmuz’da yaptınız, bundan sonra da çemberi yaracak ve ülkeyi kurtaracak olan yine sizlersiniz. Türk milleti hainlerden büyüktür, hıyanete son diyecektir. Devletimiz güçlüdür, ihanetin hakından gelecektir. Vatan sahipsiz değildir. Millet yetim değildir. Devlet öksüz değildir.

“HAİNLER SOKAKLARIN KARIŞMASINI İSTİYOR”

Teröre destek veren, terörün büyümesi ve kök salması için açık ve gizli mücadele yürüten siyasetçisinden sanatçısına kadar kim olursa olsun yakasından tutmak, hak ettikleri cezayı kesmek devletin tarihi görevidir. Milletimize düşen devletine omuz vermek, mücadeleyi kolaylaştırmaktır. İçimiz yansa da provokasyonların cazip davetine tamam demeyelim. Hainler sokakların karışmasını istiyor. Dağda yapamadıklarını şehirlerde görmeyi umuyor. Ne kadar haklı olsak da ne kadar dayanılmaz saldırılara maruz kalsak da sağduyumuzu kaybetmeyelim. Türk milletinin pusuda bekleyenlere, bu milletin kudreti ve azameti gösterelim. Bu sinsi, hain kuşatmayı hep birlikte yaralım. Hala teröristlere çanak tutanlara, 15 Temmuz’u anlamayan Vatikan kafasına, teröre açık tavır göstermeyen tüm ülkelere karşı Türkiye’nin büyüklüğünü gösterelim. Hainler, teröristler, bölücüler, işbirlikçileri, kaçacak yer arasın. Hırsızlar, soysuzlar talancılar, saklanacak delik arasın. Muhtaç olduğumuz kudret, inanç, cesaret ve müjde geçmişimizin satır aralarında vardır. Başarmaktan başka çaremiz yoktur. Aksi halde yarın Mahkeme-i Kübra’da bunun hesabını veremeyiz. Bize vatan bırakan şehitlerimizin yüzüne bakamayız. İçten ve dıştan kuşatılan Türkiye, iman, sadakat ve sevda dolu milli kalplerle yükselecek, yükseldikçe başı arşa değecektir. Söğüt Ocağı sönmeyecek, Ötüken Sancağı inmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti var olacak, egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır. Şehadet deyince gözleri hasretle yaşaranlar, al bayrağı görünce yürekleri coşkuyla çarpanlar, İstiklal Marşı’nı duyunca göğüsleri gururla kabaranlar, birlik ve dayanışmamız daim olsun. Hak Teala milletimizi korusun ve fitnecilere fırsat vermesin. Varlığımızı, birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Türk milletini, dünya durdukça yaşatsın. Müslümanları korusun. Zalime göz açtırmasın, zulmü def etsin. Sahte imamların bölücü hainlerin musibetlerinden bizi muhafaza etsin.” Aras’ın açıklamasının ardından şehitler için dua edildi. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte sona erdi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim