Bir dizi temasta bulunmak üzere dün Çorum’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ile Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer; Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret edip, Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile görüştü.
Ziyarette; CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu, CHP Belediye Meclisi üyeleri ile TSO yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, 7 Haziran seçimleri ile koalisyon görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“VATANDAŞIN CANI YANDI”

Biçer, “Ülkemiz ateş çemberi içerisinden geçiyor. 6 milyon işsiz, 12 milyon yoksul var. Böyle bir ortamda; 13 yıldır eziyet görmüş, baskı altında kalmış, antidemokratik uygulamalarla canı yanmış toplumun tüm kesimini kucaklaşmak istiyoruz” dedi.

“TOPLUMSAL KUTUPLAŞMA KIRILMALI”

İstanbul Milletvekili Zeynel Emre de; “Her ne kadar seçim öncesi, kutuplaşmanın zirve olduğu bir durum yaşamışsak da bizim için öncelikli olarak Türkiye gelir. Toplumsal kutuplaşmanın kırılması ve ekonominin düzelmesi taraftarıyız. Bu süreçte Türkiye’nin 5 temel sorununu 14 ilkemiz etrafında çözelim dedik. Fakat bize samimi bir koalisyon teklifi gelmedi. Sonuç ne olursa olsun, bundan sonra da elimizi taşın altına koymaya hazırız” diye konuştu.

“ÜLKE KAOSA SÜRÜKLENDİ”

Köylü, memur, esnaf ve sanayicinin bir takım sıkıntılar içerisinde olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım da “Birtakım insanların kişisel kaprisinden dolayı ülke kaosa sürüklendi. Türkiye’ye böyle durumlar yakışmıyor. Biz bu topraklarda binlerce yıl beraber yaşadık, yine beraber yaşayacağız. Yeter ki ağzımızın tadı bozulmasın” şeklinde konuştu.

“TERÖR OLAYLARI SON BULMALI”

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın her siyasi görüşten yaklaşık 5 bin üyesinin bulunduğunu ve siyasete mesafeli kaldıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise; ülkemizde huzur ortamının sağlanması temennisinde bulundu.
Başaranhıncal, “Odamızda aktif siyaset yapan arkadaşımız yok. Siyasete karşı hep mesafeli kaldık. Bizler, kendi prensiplerimiz doğrultusunda karar alıyoruz. Her ne kadar bazı STK’lar baskı altında olduklarını ifade etseler de; bizim bu duruşumuzu sergileyen hiçbir STK baskı görmüyor” dedi.
Terör olaylarının ülkeye büyük zarar verdiğine vurgu yaparak sözlerini sürdüren Başaranhıncal, “Ülkemizde terör birinci sıraya gelmelidir. Hoş bir durum olmasa da; bizler ekonomiyi bir yıl, iki yıl bekleriz. Bunların telafisi var ama terörün telafisi yok. Bütün partilerimizin seçim sonrası ilk gündemi terör olmalıdır. Terör belasından biran önce kurtulmalıyız” dedi.
(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim