Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Haziran-Temmuz ayları meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını hatırlatan Başaranhıncal, bundan sonra erken seçim, seçim hükümeti veya azınlık hükümeti gibi üç alternatif göründüğünü ifade etti. Başaranhıncal, iş dünyası olarak bir an önce seçim takviminin açıklanmasından yana olduklarını açıkladı. Sandık sonuçlarının her şeyin üstünde olduğunu tüm siyasi partilerin bu süreçte de kamuoyunu izlediklerini kaydeden Başaranhıncal, erken seçim olduğunda, seçim sonunda da izlenimlerin tekrar sandığa yansıyacağını, sandık sonuçlarının gereğinin yapılarak ülkenin istikrara kavuşturulmasını istedi.
Çorum şehir stadyumunun yeri ile ilgili gündemde bir proje olduğunu hatırlatan Başaranhıncal, “Bir önceki dönemde mecliste stadyum yerine AVM yapımı vardı. Biz de Çorum’daki tüccarların haklarını koruma adına bu AVM’nin içerisinde olabilir miyiz diye bir çalışma yapmıştık. Ortak yapacağımız bir AVM’de yerel firmaların haklarını koruyabilir miyiz diye. Tabi buna çok fazla katılım olmadığı için tüccarlarımızdan AVM projesi olarak bir kenarda bıraktık” dedi.
Stadyum alanının bilmedikleri, ilgilenmedikleri ve duymadıkları bir konu olmadığını açıklayan Başaranhıncal, “O dönemde içerisinde olduğumuz daha sonrasında ihalesi gerçekleşmediği için askıya alınan daha sonra belediyenin gündeminde tekrar yer bulan bir konu. Sadece konut olarak baktığımız zaman projeye Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncelikleri arasında yer alan bir konu değil. Çorum’da olan herhangi bir konu gündem, bizim önceliğimiz ama uzmanlık anlamında birinci sırada değil. Biz bu konuda meclis üyelerimizin görüşlerini aldık. Tabi projeden endişe duyan arkadaşlarımız var. Yaşanacak sorunlarla ilgili açıklama bekleyenler var. Yüzde 80’le olumlu bakılan, problemleri halledildiğinde olumlu görüş verilen bir şey. Çorum’un ufkunu açabilecek diye düşünülen bir proje. Bu endişelerin her birini sorunların her birini tek tek tespit ettik. Belediye Başkanımıza ilettik. Orada ihale süreci bittikten sonra üstlenici firma bir proje hazırlayacak, oranın projesinin ne olacağı sonra gündeme gelecek. Kaç katkı olacak, yeşil alanı var mı belli olacak. Muhakkak kamuoyuyla paylaşılacak. Ticari hayat olarak baktığımız zaman endişelerimizi koymuşuz trafikten, şehrin nefes almasına kadar. Bunlar proje içerisinde çözülebilecek sorunlar. Bunlar proje içerisinde çözülürse bizi ilgilendiren tarafıyla önemli bir şey var. AVM’nin dışarıdan bir firma ile yapılması yerine yerel bir firma tarafından yapılması için 3 yıl önce bir proje yürütmüşüz” ifadelerini kullandı.
Bugün Çorum’da bir AVM projesi var olduğunu ve yerel bir işadamı tarafından yapıldığını anlatan Başaranhıncal, “Bu bizim için önemli. AVM’nin Çorum tüccarına zarar vermemesi adına önemli. İkinci bir AVM’yi şu konjonktürde Çorum’un kaldırma şansı yok. Uzun vadede olabilir. Stadın oradaki AVM’nin de projeden çıkarılması belediye başkanının iş dünyasına doğdu bakışıyla doğru orantılı. Çünkü orada rekabet çıkacaktı. Kişilere şahıslara takılmadan gene Çorumlu bir iş adamının ihaleyi alması sevindiricidir. Sizler, bizler kadar Çorum’u düşünerek hareket edecektir. Onun dışındaki meseleler TSO’nun meselesi değildir. Bu konuda da başka bir şey bilen varsa çıkar açıkça söyler hepimiz bilinçleniriz, duymuş oluruz” şeklinde açıklamada bulundu.


Editör: TE Bilisim