Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince MKP terör örgütünün açık alan yapılanması olduğu değerlendirilen Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), Demokratik Gençlik Hareketi (DGH), Demokratik Kadın Hareketi (DKH) ve Çukurova Demokratik Haklar Derneği (ÇDHD) adlı yapılanmalar içerisinde Adana'da faaliyet yürüten ve bu şahıslarla irtibatlı olduğu değerlendirilen şahısların yakalanması amacıyla 12 Temmuz 2016 tarihinde Adana merkezli Niğde, Çorum, Diyarbakır, Batman, İstanbul, Mersin, Tunceli ve Hatay olmak üzere 8 ilde toplam 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda aralarında MKP terör örgütünün sözde Akdeniz Bölge sorumlusu olan Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencisi D.T. ile Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okuyan Ö.P. adlı kız öğrencinin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.
Şahısların ikametlerinde ve Çukurova Demokratik Haklar Derneği'nde yapılan aramalarda haklarında mahkemelerce toplatma ve yasaklama kararı bulunan birçok kitap ve örgütsel içerikli afiş, pankart, kitap, dergi, doküman ile dijital malzeme ele geçirildi.
Hatay'ın Samandağ ilçesinde yakalanan terör örgütünün sözde Akdeniz Bölge sorumlusu olan D.T. ile birlikte toplam 12 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Zanlılar, terör örgütü MKP adına çevre illerde faaliyette bulunma, yazılama yapma, korsan gösteri organize etme ve katılma, polise mukavemet suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. (İHA)
Editör: TE Bilisim