Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki akşam yapıldı. Erol Karadaş başkanlığında TSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Oda’nın aylık faaliyetleri değerlendirilerek, gündem maddeleri görüşüldü.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın da hazır bulunduğu toplantının açış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Karadaş, ülkemizde yaşanan terör saldırılarını sert bir dille kınadı.
Terör olaylarının tarihin hiçbir döneminde amacına ulaşamadığına dikkat çeken Karadaş, “Ülke olarak aydınlık günlere ulaşmak için karanlık ve ahlâksız güçlere karşı mücadele vermekteyiz. Ancak Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir ve terör ülkemizde de amacına ulaşamayacaktır. İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıların artık sona ermesini, bu terör olaylarını gerçekleştiren, destekleyen, teşvik eden her bir kişi ve kurumun da artık akıttıkları kanda boğulmalarını temenni ediyorum.” diye konuştu.
TSO Meclisi Başkanı Erol Karadaş, terör unsurlarının güvenlik güçleri karşısında son çırpınışlarını yaşadıklarını belirttiği konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:
“Tarihin en önemli olaylarından bir tanesi olan Büyük Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde, bundan 101 yıl evvel aynı cephede vatanı ve milleti için omuz omuza çarpışan çeşitli etnik kökendeki insanların bugün karşı karşıya getirilme çabalarına hep birlikte şahit olmaktayız. Ancak bu ülke; vahşi hayvanlardan daha vahşi, leşler kadar kokuşmuş şahsiyetsiz asalaklardan oluşan terör gruplarına teslim olmayacaktır. Ülkemiz güvenlik güçlerinin eşsiz kudreti karşısında sıkışıp, son çırpınışlarını masum insanları katlederek gerçekleştirme çabasında olan hainler, bu vesileyle asıl niyetlerinin bu ülkenin huzurunu kaçırmak olduğunu ifşa etmektedirler.
İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıların artık sona ermesini, bu terör olaylarını gerçekleştiren, destekleyen, teşvik eden her bir kişi ve kurumun da artık akıttıkları kanda boğulmalarını temenni ediyorum. Bu vesileyle, başta dün (Pazar günü) Şırnak’ta vatan savunmasında şehit düşen Çorumlu şehidimiz Emre Beker olmak üzere, meydana gelen patlamalarda hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Milleti’ne başsağlığı diliyorum.”
TSO Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı’nın son bölümünde, kısa adı OKA olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum Koordinatörü Özden Özgür Yalçın tarafından Meclis üyelerine OKA destekleri ve hibe çağrıları hakkında bilgi verildi.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim